Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις κίνηση για σεξ πρώτη φορά!
Θέλεις να ξέρεις πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνεις σεξ με τον νέο σου σύντροφο για πρώτη φορά; Δες εδώ για να μάθεις!

Το σεξ είναι ένα στοιχείο που θέλεις να ανακαλύψεις σε ένα άτομο που μόλις έχεις γνωρίσει και σε ενδιαφέρει σεξουαλικά.  Αλλά δε ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, όμως, για να κάνεις το πρώτο βήμα και να ζητήσεις να γίνει!

Δε θέλεις να φανείς ούτε πολύ κρατημένη, μάλλον υπερβολικά κρατημένη, αλλά ούτε ότι θέλεις σεξ εδώ και τώρα. Το να βρεις τη σωστή στιγμή να κάνεις σεξ για πρώτη φορά με κάποιον δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση!

Βέβαια δεν υπάρχει κάποια αποδεδειγμένη στιγμή για να κάνεις το πρώτο βήμα στο σεξ, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία για να σου δείξουν ότι τότε είναι η κατάλληλη στιγμή!

Υπάρχει, όμως, μία επιστημονική άποψη για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή και, ίσως, να την υιοθετήσεις εσύ!

Ένας κλινικός ψυχολόγος, η δρ. Carla Manly εξηγεί τον ρόλο που παίζει η οκυτωκίνη, η ορμόνη που απελευθερώνει το σώμα κατά τη διάρκεια του σεξ και άλλων ευχάριστων πράξεων και πώς μπορεί να καταστρέψει τελικά μια σχέση που είναι βασισμένη αποκλειστικά στη σεξουαλική απόλαυση.

Σύμφωνα με την ειδικό, όταν το σεξ έρχεται, αυτή βασίζεται στον ασυνείδητο εθισμό των ουσιών που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ και του οργασμού.

Όταν η σεξουαλική εξοικείωση καθυστερήσει για τουλάχιστον 3 έως 6 μήνες το ζευγάρι έχει ένα δέσιμο που μπορεί να ενισχυθεί από το πάθος και το σεξ να είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία της σχέσης!

Όταν η τρέλα του πρώτου καιρού βασίζεται στη φιλία και τα κοινά ενδιαφέροντα παρά το σεξ, το ζευγάρι συνειδητά και ασυνείδητα δημιουργεί τρόπους να διατηρήσει πιο υγιές δέσιμο χωρίς να βασίζεται στις ορμόνες που μας “ανεβάζουν” κατά τη διάρκεια του σεξ.

Αντί λοιπόν να αποκτήσεις ένα προσωρινό δέσιμο με βάση το σεξ είναι καλύτερα να προτιμήσεις να δεθείς με άλλους τρόπους στην αρχή! Διάφοροι άλλοι τρόποι θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια δυνατή φιλία. Αυτή όταν είναι σταθερή και έχει διάρκεια, προκαλεί στον άνθρωπο ντοπαμίνη, σεροτονίνη και ωκυτοκίνη.

Έτσι καλύτερα να αργήσεις να κάνεις σεξ σε μία σχέση που θέλεις να διατηρηθεί, παρά να κάνεις αμέσως!

Δες ακόμα: Μόλις ανακαλύψαμε κάτι σοκαριστικό για το σεξ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;