Πανελλήνιες 2019: Χωρίς απολυτήριο η εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια!
Οι Πανελλήνιες 2019 φέρνουν πολλές αλλαγές για τους υποψηφίους ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Οι Πανελλήνιες 2019 φέρνουν μεγάλες αλλαγές μαζί τους και οι μαθητές θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι! Σε αναμονή βρίσκονται γονείς και οι μαθητές της Β’ Λυκείου καθώς βρισκόμαστε στο τέλος Φεβρουαρίου του 2019 και το υπουργείο Παιδείας δεν έχει φέρει ακόμη στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Βάση του οποίου θα καθορίζεται το εξεταστικό σύστημα που θα ισχύσει από τις πανελλαδικές εξετάσεις το 2020.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τις δεσμεύσεις του υπουργείου, το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούλιο του 2019, όταν οι μαθητές θα καταθέσουν την αρχική τους δήλωση προτίμησης.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα, αυτά παραμένουν τέσσερα, ανάλογα με την κατεύθυνση που έχει επιλέξει ο μαθητής (Αρχαία, Ιστορία, Φυσική, Βιολογία, Χημεία, Μαθηματικά, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Πληροφορική), όμως πλέον τα Λατινικά αντικαθίστανται από την Κοινωνιολογία, ενώ τα Νέα Ελληνικά και η Λογοτεχνία θα εξετάζονται μαζί.

Μάλιστα στη λογοτεχνία θα μπαίνει ένα άγνωστο κείμενο!

Οι Πανελλήνιες 2019 θα βασίζονται στην ύπαρξη σχολών “2 ταχυτήτων” ενώ βασικό ρόλο στην διαδικασία θα έχει η επιλογή των υποψηφίων στο πρώτο μηχανογραφικό που θα καταθέτουν στο τέλος της Β’ Λυκείου.

Οι μαθητές θα επιλέγουν 10 τμήματα προτίμησης. Από τις επιλογές των μαθητών και με βάση των αριθμό εισακτέων κάθε τμήματος θα προκύπτουν δύο ομάδες σχολών:

Α) Ομάδες χαμηλής ζήτησης – «Τμήματα ελεύθερης πρόσβασης» (TEΠ).

Στις σχολές όπου οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι από τους εισακτέους, η πρόσβαση θα γίνεται μόνο με βαθμό απολυτηρίου.

Β) Ομάδες υψηλής ζήτησης – «Τμήματα πρόσβασης μόνο με πανελλαδικές εξετάσεις» (ΤΠΠΕ).

Στις σχολές όπου οι υποψήφιοι υπερβαίνουν τους εισακτέους, η είσοδος σε αυτές θα γίνεται μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, όπου θα μετράει η βαθμολογία τους στις εν λόγω εξετάσεις! Και κάπως έτσι, οι υποψήφιοι θα χωρίζονται με βάση της δηλώσεις προτίμησης:

  • Αυτές στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται ένα τουλάχιστον ΤΕΠ
  • Αυτές στις οποίες όλα τα Τμήματα είναι ΤΠΠΕ.

Στους υποψηφίους που εμπίπτουν στην πρώτη κατηγορία δίνεται η δυνατότητα να περάσουν απευθείας, χωρίς πανελλαδικές, σε ένα τμήμα ΤΕΠ με οριστική και δεσμευτική δήλωση τον Φεβρουάριο. Όμως, αν προτιμήσουν να περάσουν σε άλλο ΑΕΙ της αρχικής δήλωσης, τότε δε θα έχουν πλέον το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης και διαγωνίζονται με τους άλλου υποψηφίους.

Δες ακόμα: Πανελλήνιες: Ο βαθμός απολυτηρίου δε θα μετράει πλέον!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;