Έρευνα: Πώς να κρατήσεις το σεξ ενδιαφέρον σε μία μακροχρόνια σχέση;
Μία έρευνα ήρθε να δείξει ότι η μεγάλη οικειότητα στα ζευγάρια καταστρέφει το πάθος τους, αλλά και το σεξ!

Το σεξ είναι ένα κομμάτι της σχέσης σου που θέλεις να κρατήσεις όσο το δυνατόν πιο ζωντανό γίνεται. Και βλέπεις όταν είσαι σε μία μακροχρόνια σχέση πως είναι πιο πιθανό να σβήσει σιγά- σιγά!

Το άγχος, η κούραση, η ρουτίνα και η κακή διάθεση είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες που σου χαλάνε την ερωτική διάθεση και βλέπεις ότι επηρεάζουν πολύ και την ίδια τη σχέση σου.

Μία νέα έρευνα από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ βρήκε ένα κοινό χαρακτηριστικό που είχαν όσα μακροχρόνια ζευγάρια έκαναν ακόμα καλό σεξ. Και ναι, υπάρχει μυστικό για να κάνεις και μετά από πολύ καιρό καλό σεξ! Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Journal of Personality and Social Psychology” και εστίαζε στα ζευγάρια με την πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Για να δούμε πώς τα ζευγάρια αυτά πέτυχαν να κρατήσουν τόσο ζωντανή τη σεξουαλική τους ζωή!

Το μυστικό τους είναι η οικειότητα! Μάλιστα, όσο πιο οικεία νιώθεις με τον σύντροφο σου, τόσο πιο εύκολα μπορεί να υποχωρήσει η ερωτική έλξη μεταξύ μας. Αυτό είναι και το βασικό συμπέρασμα της έρευνας!

Οι ερευνητές εστίασαν στην οικειότητα και την ερωτική επιθυμία των μακροχρόνιων σχέσεων και διαπίστωσαν ότι όσο πιο άνετα νιώθουν δύο σύντροφοι μεταξύ τους με το πέρασμα του χρόνου, τόσο περισσότερο υποχωρεί η ερωτική έλξη. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά έτσι συμβαίνει!

Καθώς, η κάθε σχέση χρειάζεται το μυστήριο της, το οποίο χάνεται όταν υπάρχει πολλή οικειότητα μεταξύ των συντρόφων! Με αυτό τον τρόπο απομυθοποιούνται οι δύο σύντροφοι και έτσι το πάθος τους σβήνει με τον καιρό!

Η μαγεία και το μυστήριο χάνεται όταν μοιραζόμαστε όλες μας τις προσωπικές στιγμές! Για αυτό προσοχή, να κρατήσεις ζωντανό το μυστήριο!

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα ζευγάρια δε θα πρέπει να πέφτουν στην παγίδα της άνεσης. Και θα πρέπει να κρατάνε τον σύντροφό τους σε εγρήγορση για να τους κυνηγήσει, ή και να τους αποδείξει πόσο τους θέλει!

Για να διατηρηθεί και να μην χαθεί το καλό σεξ, πρέπει το ζευγάρι να συνεχίσει αυτά τα τρία πράγματα!

  1. να φλερτάρει όπως έκανε τον πρώτο καιρό,
  2. να παίρνει πρωτοβουλίες και
  3. να κάνει κάθε φορά κάτι διαφορετικό που θα το ανανεώσει.

Δες επίσης: 3 λόγοι που το σεξ είναι ακόμα καλύτερο στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;