ΕΚΠΑ: Τρελή αύξηση στη ζήτησή του από φοιτητές όλου του κόσμου!

Από neolaia.gr Team 19 Φεβρουαρίου 2019

Το ΕΚΠΑ με τα προγράμματα erasmus+ έχει καταφέρει να προσελκύσει μεγάλο αριθμό φοιτητών από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο!

Το ΕΚΠΑ, ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, υποδέχθηκε, μόλις, 150 φοιτητές και φοιτήτριες από 26 χώρες!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα φοιτήσουν στο ΕΚΠΑ κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018- 2019. Και ήρθαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο διεθνών ανταλλαγών μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος erasmus+.

Μέσω του προγράμματος το ΕΚΠΑ υποδέχεται φοιτητές από: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Λετονία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία, καθώς και 10 φοιτητές από Πανεπιστήμια της Γεωργίας, Ιορδανίας, Ουκρανίας, Ρωσίας και Σερβίας στο πλαίσιο του erasmus+ International Mobility!

Μάλιστα, ήδη υπάρχουν 12 φοιτητές του Πανεπιστημίου Guangdong University of Foreign Studies της Κίνας που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο ΕΚΠΑ από το χειμερινό εξάμηνο 2018- 2019, στο πλαίσιο των διμερών διεθνών συμφωνιών του ΕΚΠΑ που υποδέχεται και φοιτητές από το Μεξικό αλλά και από το Πανεπιστήμιο του Hong Kong.

Σημαντικό είναι ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχει κιόλας από το 1987 στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα erasmus+. Στο διάστημα αυτό έχουν φοιτήσει στο ΕΚΠΑ πάνω από 5.300 φοιτητές Ευρωπαϊκών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ενώ πάνω από 13.000 φοιτητές του ΕΚΠΑ έχουν μετακινηθεί για σπουδές και πρακτική άσκηση προς Ιδρύματα και φορείς υποδοχής όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης, περισσότεροι από 730 διδάσκοντες του ΕΚΠΑ έχουν εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες μετακίνησης που τους παρέχει το πρόγραμμα προς τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2018- 2019 έχει παρατηρηθεί ακόμα μεγαλύτερη πρόοδος:

  • αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΚΠΑ για το πρόγραμμα erasmus (Ευρωπαϊκή και Διεθνής Κινητικότητα) η οποία ανέρχεται πλέον σε 2.151.188 ευρώ,
  • έχουν συναφθεί εξακόσιες ογδόντα (680) διμερείς συμφωνίες συνεργασίας με τριακόσια σαράντα ένα (341) Ιδρύματα από τριάντα μία (31) ευρωπαϊκές χώρες,
  • και 9 συμφωνίες συνεργασίας με Ιδρύματα από 7 χώρες (Κίνα, Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Ισραήλ, Ιορδανία, Σερβία) στο πλαίσιο της Διεθνούς Κινητικότητας

Δες ακόμα: ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση των φοιτητών στα Πανεπιστήμια της χώρας – Μείωση των πτυχιούχων

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486