6 tips για να τα πας ΤΕΛΕΙΑ στην πρώτη σου συνέντευξη για δουλειά!
Ήρθε η ώρα να πας σε συνέντευξη για μία δουλειά! Δες εδώ πώς θα τα πας τέλεια!

Έχεις πάρει πτυχίο και είναι η ώρα που ψάχνεις για δουλειά! Αλλά σε αγχώνει αρκετά όλο το σύστημα με τις συνεντεύξεις και ποτέ δε ξέρεις πώς να το διαχειριστείς!

Τη μία είσαι παραπάνω άνετος από ότι πρέπει, την άλλη είσαι άπειρα αγχωμένος. Μάλλον, θα πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή και να βρεις τον σωστό τρόπο να πείσεις τους άλλους ότι κάνεις για αυτή τη δουλειά και είσαι αυτό που έψαχναν!

Για αυτό σου έχω συγκεντρώσει μερικά tips για τι συνεντεύξεις που θα σε βοηθήσουν να τα πας περίφημα τις επόμενες φορές!

1. Να είσαι ο εαυτό σου

Αν είσαι αγχωμένος δεν πειράζει δείξε ότι είσαι. Φαίνεται ότι ενδιαφέρεσαι για τη δουλειά αυτή και ότι το άγχος είναι γιατί τη θέλεις πολύ! Αλλά μην το παρακάνεις κιόλας και βγει ψεύτικο!

2. Δείξε ότι ξέρεις

Μην το παίξεις ξερόλας, αλλά δείξει όλες σου τις γνώσεις στο αντικείμενο και μόνο αυτά για τα οποία είσαι σίγουρος. Δείξε ότι έχεις ασχοληθεί και ότι ενδιαφέρεσαι για αυτό που κάνεις!

3. Πάρε το χρόνο σου για να απαντήσεις

Απάντησε ακριβώς σε αυτό που σε ρωτάνε και μην πλατιάζεις. Αλλά, επίσης, δε χρειάζεται να απαντήσεις και σε κλάσματα δευτερολέπτου. Σκέψου τι σε ρωτάνε, γιατί στο ρωτάνε και βρες τη κατάλληλη απάντηση. Μην κάνεις και τρεις ώρες, όμως. Άσε ένα κενό και απάντησε ορθά!

4. Μην είσαι υπερβολικά φιλικός

Να είσαι φιλικός, αλλά σε λογικά πλαίσια και να μην υπερβαίνεις όρια! Δεν τον ξέρεις τον άλλο άρα καλό θα ήταν να είσαι τόσο όσο φιλικός και να άνετος. Δε ξέρεις τι μπορεί να πάρει ο καθένας στραβά.

5. Πήγαινε διαβασμένος

Να ξέρεις με τι ασχολείται η εταιρεία που έχεις στείλει βιογραφικό και να μη φανεί ότι το έστειλες επειδή τη βρήκες μπροστά σου. Να ξέρεις κάποια γενικά πράγματα που θα δείξουν ότι παίρνεις στα σοβαρά τη δουλειά σου και την εταιρεία και δεν πήγες έτσι.

6. Να έχεις προσεγμένη εμφάνιση

Μην πας λες και πας σε βραδιά βραβείων, αλλά καλό θα είναι να είσαι περιποιημένος! Βλέπεις η πρώτη εντύπωση λέει πολλά και, δυστυχώς, δεν έχεις ευκαιρία για δεύτερη πρώτη εντύπωση! Μπορεί να μην σε ενδιαφέρει και τόσο, αλλά ένας εργοδότης και, βασικά, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μία εικόνα για σένα από αυτό που βλέπει.

Δες επίσης: 7 επαγγέλματα που μπορείς να κάνεις από το σπίτι και δεν τα είχες σκεφτεί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;