Πανελλήνιες 2019: Όλα όσα αλλάζουν μετά τις φετινές εξετάσεις - Σύγχυση στους μαθητές!
Νέες αλλαγές έρχονται από του χρόνου στις Πανελλήνιες! Δες ποιες είναι!

Οι Πανελλήνιες 2019 είναι αρκετά κοντά και μετά από αυτές είναι οι σειρά των μαθητών που βρίσκονται τώρα στη Β’ Λυκείου. Αυτοί οι μαθητές, λοιπόν, θα πρέπει τον ερχόμενο Ιούλιο, αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς να συμπληρώσουν μία πρώτη δήλωση προτίμησης!

Ένα μηχανογραφικό, δηλαδή, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμπληρώνοντας δηλαδή τα 10 τμήματα που επιθυμούν να εισαχθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με “Το Έθνος” υπάρχουν νέα τμήματα για τα οποία δεν υπάρχει καμία ενημέρωση τόσο για το γνωστικό τους αντικείμενο όσο και για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Παράλληλα οι μαθητές των ΕΠΑΛ βλέπουν να καταργούνται ΤΕΙ και να χάνονται θέσεις για εκείνους καθώς εκείνοι εισάγονται με ποσοστό 20% στα ΤΕΙ και με τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ μειώθηκαν ήδη οι θέσεις που τους αναλογούν κατά 1.143, ενώ έπεται και συνέχεια συγχωνεύσεων, χωρίς όμως να υπάρχει καμία ενημέρωση ακόμη.

Άγνωστο είναι επίσης, λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν από μέρους των εκπαιδευτικών εάν θα προχωρήσει η αντικατάσταση των Λατινικών από την Κοινωνιολογία και έτσι ακόμη τα παιδιά δεν είναι σε θέση να επιλέξουν.

Αντιδράσεις υπάρχουν και για τον βαθμό του απολυτηρίου που θα προσμετράται στην εισαγωγή στα ΑΕΙ κατά 10% και υπάρχει και σε αυτό το επίπεδο ένα μεγάλο ερωτηματικό. Επίσης προκύπτει το ερώτημα για τους μαθητές και για το εάν υπάρχει δυνατότητα να διαγωνίζονται και σε μαθήματα που δεν ανήκουν στο επιστημονικό πεδίο τους ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τμήματα που ανήκουν σε διαφορετικό πεδίο από αυτό που έχουν επιλέξει.

Δες επίσης: Πανελλήνιες 2019: Δήμος κάνει δωρεάν μαθήματα σε υποψήφιους ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
73 - 77
ΟΣΦΠ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;