3 φράσεις που λένε
Μήπως να τις χρησιμοποιούμε συχνότερα;

Το “σ’αγαπώ” είναι μια περίπλοκη και βαθιά έννοια, που λέει κανείς συνήθως όταν αρχίσει να αισθάνεται κοντά στον άνθρωπο που έχει απέναντί του.

Πολλές φορές, ωστόσο, το να ξεστομίσεις αυτή τη φράση μπορεί να φαίνεται τρομακτικό και αγχωτικό, διότι ουσιαστικά “ανοίγεις” την καρδιά σου στον άλλον και δηλώνεις έτοιμος για την περιπέτεια που επίσης ανοίγεται. Άσε που η κατάφαση του “σ’αγαπώ” κλείνει συχνά μέσα της και την εναγώνια ερώτηση του “εσύ μ’αγαπάς;”.

Αν, λοιπόν, είσαι σε αυτή τη φάση και δεν ξέρεις πως ακριβώς να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου, έχε υπόψιν πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να λέμε “σ’αγαπώ”, χωρίς να αναφέρουμε τη λέξη “αγάπη“.

Ιδού οι φράσεις:

1. “Συγγνώμη” – “Σε συγχωρώ”

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να πεις συγγνώμη, όμως δείχνει ωριμότητα και μεγάλη αυτογνωσία το να μπορείς να παραδεχτείς πότε έκανες λάθος ή πότε έχεις μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για μια κατάσταση. Όχι από τύψεις, όχι από ευγένεια, όχι για να βάλεις τέλος σε ένα τσακωμό, αλλά επειδή αισθάνεσαι την ανάγκη να δείξεις τα τρωτά σου σημεία και να αφήσεις στην άκρη το θυμό και τα νεύρα.

2. “Ευχαριστώ”

Μπορεί να θεωρείται πλέον συμβατικό ή αστική ευγένεια το να λέμε “συγγνώμη” ή “ευχαριστώ” σε κάποιον άνθρωπο, όμως δεν είναι. Το να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου στον άλλον για κάτι που σου προσέφερε είναι δείγμα υγιούς αυθορμητισμού και αξία στον έρωτα που συνήθως θεωρείται δεδομένο όσο περνάει ο καιρός. Δεν είναι δεδομένο, ωστόσο, και καλό είναι να υπενθυμίζουμε στον άλλον πόσο χαρούμενο μας κάνει (αν μας κάνει).

3. “Σε εμπιστεύομαι”

Το να εκφράζεις στον ερωτικό άλλο την εμπιστοσύνη που σου αποπνέει ισούται κατά κάποιο τρόπο με το ίδιο το “σ’αγαπώ”. Μπορείς άλλωστε να αγαπάς κάποιον, χωρίς να πιστεύεις σε αυτόν ή να τον εμπιστεύεσαι;

Δες επίσης: Αυτές οι φράσεις μπορούν να καταστρέψουν μια ερωτική σχέση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;