Ευτυχία: 3 συνήθειες που μας βοηθούν να την πλησιάσουμε!
Η αναζήτηση της ευτυχίας είναι κάτι που απασχολούσε ανέκαθεν όλους τους ανθρώπους!

Η ευτυχία είναι ζητούμενο για όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη και καθορίζεται εντελώς υποκειμενικά από τον καθένα. Για άλλους η ευτυχία συνδέεται άρρηκτα με την επαγγελματική επιτυχία, για άλλους με το χρήμα, τη δόξα, τον έρωτα, την οικογένεια, τα ταξίδια ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς.

Κατά κανόνα βέβαια, η χρυσή τομή για την επίτευξη της ευτυχίας είναι το να ισορροπεί κανείς το παρελθόν με το παρόν του, δηλαδή να μπορεί να χαίρεται και να ζει την κάθε στιγμή, ανεξάρτητα με το τι έζησε χτες ή τι πρόκειται να ζήσει αύριο. Σαφώς, παρελθόν και μέλλον έχουν τεράστια βαρύτητα, όμως το σημαντικότερο είναι να επικεντρώνεται κανείς στους step by step στόχους της καθημερινότητας που προσφέρουν άμεση ικανοποίηση και ευφορία.

Ποιες συνήθειες μπορούν να μας βοηθήσουν να αγγίξουμε την ευτυχία;

1. Γράψε σε ένα χαρτί 5 πράγματα που έχεις καταφέρει

Επιτυχία στη ζωή δεν είναι μόνο τα πτυχία, τα λεφτά και οι αξιωματικοί τίτλοι που μπορεί να λάβει κανείς. Σίγουρα τα παραπάνω είναι μια έμπρακτη επιβεβαίωση του τι κατάφερε κανείς, όμως δεν καθορίζουν το πόσο ευτυχισμένος μπορεί να νιώσει κάποιος, απλώς συμπράττουν σε αυτό.

Από το ταξίδι που κατάφερες να πας με την παρέα σου και πέρασες υπέροχα, μέχρι το ότι ελάττωσες το αλκοόλ, όλα τα πράγματα που μπορεί να μας φαίνονται μικρά και ασήμαντα, δεν είναι ούτε μικρά ούτε ασήμαντα τελικά. Είναι τα μικρά κομμάτια που διαμορφώνουν σταδιακά το ποιοι είμαστε.

2. Πες ναι σε ό,τι σε φοβίζει

Όταν κάτι σου προκαλεί άγχος και φόβο, είτε πρόκειται για μια καινούρια ερωτική περιπέτεια, είτε για ένα νέο σεμινάριο που θα γνωρίσεις ένα σωρό άγνωστους και διαφορετικούς ανθρώπους, είτε για μαθήματα μπαλέτου ή καράτε που ήθελες από καιρό, απλά βούτα! Ξεκίνα το και ας φοβάσαι. Αν ξεπεράσεις το φόβο έχεις κερδίσει τον πρώτο γύρο. Το μετά δεν έχει τόση σημασία. Μη φοβάσαι την “αποτυχία”, γιατί δεν υπάρχει αποτυχία όταν κάνεις αυτό που σε γεμίζει ή δοκιμάζεσαι σε κάτι καινούριο.

3. Πείσε τον εαυτό σου ότι αξίζεις

Δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, όμως αν ξεκινήσεις να αναγνωρίζεις τα θετικά σου, έρχεσαι όλο και πιο κοντά σε αυτό που λέμε “ευτυχία”. Ο εσωτερικός διάλογος θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τις άπειρες κρυμμένες δυνατότητες που έχεις μέσα σου και περιμένουν να απελευθερωθούν.

Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει απόλυτη ευτυχία, αλλά απόλυτα ευτυχισμένες στιγμές. Και για αυτές τις στιγμές αξίζει κανείς να ζει!

Δες κι αυτό: 11 πράγματα που κάνουν (και δεν κάνουν) οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;