Κεφάλαιο
Όλοι έχουμε άγχος την πρώτη μέρα σε μια καινούρια δουλειά!

Πλησιάζει η μέρα που θα πας για πρώτη φορά στην καινούρια σου δουλειά και, όπως είναι αναμενόμενο, το άγχος έχει χτυπήσει ταβάνι.

Είτε η δουλειά σου είναι σε γραφείο με πολλούς ανθρώπους γύρω γύρω, είτε σε μια εταιρία, είτε σε ένα κατάστημα, σε ένα σχολείο ή οπουδήποτε, είναι λογικό πως θα έχεις μια αγωνία και παράλληλα μια αίσθηση ενθουσιασμού για την πρώτη μέρα στη δουλειά.

Όλοι και όλες βρεθήκαμε εκεί και πρέπει να θυμάσαι πως, παρότι μπορεί να νιώθεις λίγο περίεργα, “fresh meat” που λένε, είναι λογικό, γιατί πρόκειται για την πρώτη φορά που έρχεσαι σε επαφή με ένα εντελώς καινούριο περιβάλλον. Κάνε υπομονή και θα το συνηθίσεις σίγουρα, έτσι συμβαίνει πάντα!

Μάλιστα, αν θες να το πας ένα βήμα παραπέρα και να κερδίσεις τις εντυπώσεις των συνεργατών και του αφεντικού σου από την πρώτη κιόλας μέρα, τότε ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές.

1. Μίλα με τους νέους συναδέλφους

Ένα πρώτο και εξαιρετικά σημαντικό βήμα, προκειμένου να νιώσεις πιο οικεία, αλλά και να κάνεις γνωριμίες, είναι να προσεγγίσεις τους ανθρώπους με τους οποίους θα περνάς κάθε μέρα τόσες ώρες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάθεσαι σιωπηλός και να περιμένεις να σε προσεγγίσουν εκείνοι.

Συστήσου με μια καλή χειραψία, πες μια “Καλημέρα” και δείξε πόσο πρόθυμος είσαι να συνεργαστείς μαζί τους. Και θα νιώσεις πιο άνετα και εκείνοι θα σε συμπαθήσουν.

2. Πρόσεξε το ντύσιμό σου

Σαφώς και η εικόνα δεν είναι το παν, όμως έχει υπόψιν σου ότι, όταν μιλάμε για εργασιακό περιβάλλον, κάποια πράγματα θεωρούνται απαραίτητα. Φρόντισε τα ρούχα που θα διαλέξεις να δίνουν κάποια σοβαρότητα στην όλη σου εμφάνιση, χωρίς, ωστόσο, να φαίνεσαι και κανένας συντηρητικός. Μη βάλεις σκισμένο τζιν με λίγα λόγια, αλλά ούτε και κανένα κουστούμι γάμου.

3. Δείξε αυτοπεποίθηση

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που κερδίζει αμέσως το ενδιαφέρον και την προσοχή των άλλων, ειδικά στο χώρο της δουλειάς, είναι η αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ βασικό να καταλάβουν οι άλλοι πως έχουν να κάνουν με έναν άνθρωπο που πιστεύει στον εαυτό του και ξέρει τι του γίνεται. Ωστόσο, δεν είπαμε να το παρακάνεις! Αυτοπεποίθηση ναι, όχι υπεροψία όμως, μην μπεις και με ύφος υποτιμητικό προς τους άλλους. Εξάλλου έχεις πάει εκεί αρχικά για να μάθεις τη δουλειά.

Δες ακόμα: 10 τρόποι για να υπάρχει αποτελεσματική επικοινωνία στον χώρο εργασίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;