3 μεγάλες αλήθειες για το σεξ που μάλλον αγνοούσες
Εσύ τις ξέρεις;

Όσο ζούμε μαθαίνουμε, αυτό είναι γεγονός. Η γνώση ξεκλειδώνει τις “πύλες” της κατανόησης των πραγμάτων και, ειδικά για κάποια συγκεκριμένα ζητήματα, όπως το σεξ, για παράδειγμα, η γνώση μας πρέπει να είναι πολύπλευρη.

Σεξ και σώμα, λοιπόν. Ας “σπάσουμε” κάποια ταμπού!

1. Το ωάριο δεν είναι καθόλου παθητικό κατά τη διαδικασία της σύλληψης.

Σε αντίθεση με την επικρατούσα αντίληψη ότι το ωάριο περιμένει υποτονικά να υποδεχτεί ένα από τα εκατομμύρια σπερματοζωάρια, πρέπει να τονίσουμε το εξής: Σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων, το γυναικεία ωάρια, όχι απλώς  δεν είναι υποτακτικά, αλλά αποτελούν βασικότατο παράγοντα στη διαδικασία της αναπαραγωγής.

Παρότι, λοιπόν, ο μύθος θέλει το ωάριο να περιμένει στωικά, στην πραγματικότητα ισχύει το αντίστροφο. Τα αυγά επιλέγουν σε ποιο σπερματοζωάριο θα διεισδύσουν, προκειμένου να γίνει η σύλληψη, λόγω των εκλεπτυσμένων βιολογικών μηχανισμών τους.

2. Βλέπεις στον ύπνο σου περισσότερο σεξ απ’ αυτό που θυμάσαι.

Σύμφωνα με έρευνα, περίπου το 10% των ονείρων που βλέπουμε έχουν να κάνουν με σεξ. Οι γυναίκες συνήθως βλέπουν στον ύπνο τους ότι κάνουν σεξ με πρώην τους ή με διάσημους, ενώ οι άντρες βλέπουν συνήθως πως έχουν ερωτικές περιπτύξεις με διάφορες σεξουαλικές συντρόφους.

3. Όσο μεγαλώνουμε, τo σεξ όλο και μειώνεται.

Μια αλήθεια που, ωστόσο, δεν αποτελεί απαραβίαστο κανόνα, γιατί ναι, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Συνήθως όμως, οι άνθρωποι στα 20 τους κάνουν πολύ περισσότερες φορές σεξ το χρόνο, από ότι στα 40, στα 50 ή τα 60.

Συνήθως είπα… Όχι πάντα!

Δες επίσης: 3 συνήθειες που «ρίχνουν» τη σεξουαλική σου διάθεση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;