Κατώτατος μισθός 2019: Αύξηση του παρουσιάζεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης!

Από neolaia.gr Team 15 Φεβρουαρίου 2019

Ο κατώτατος μισθός 2019 θα παρουσιάζει αύξηση και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Μετά την ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα και την εφαρμογή του μέτρου αυτού, αυξητικές τάσεις φαίνεται να παρουσιάζουν και οι κατώτατοι μισθοί στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. Άρα ο κατώτατος μισθός 2019 αλλάζει σε όλη την Ε.Ε!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια τάση σημαντικής αύξησης του κατώτατου μισθού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα! Αυτό επισημαίνει σε άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό, κατά μέσο όρο στις 22 χώρες της Ε.Ε. που διαθέτουν νομοθεσία που ρυθμίζει τον κατώτατο μισθό η αύξηση, προσαρμοσμένη με βάση τον πληθωρισμό, έφτασε το 2,7%, σύμφωνα με το Οικονομικό και Κοινωνικό Ινστιτούτο (WSI) του Ιδρύματος Hans Boeckler!

Για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στην Ελλάδα στα 3,76 ευρώ την ώρα!

Ο κατώτατος μισθός στις χώρες της Ευρώπης:

1. Ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία: είναι στα 9,19 ευρώ την ώρα, εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν σε άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπου φτάνει τα 9,66 ευρώ την ώρα ή και περισσότερο.

«Γενικά εδώ και μερικά χρόνια καταγράφεται μια τάση προς υψηλότερους κατώτατους μισθούς στην Ε.Ε. και η τάση αυτή συνεχίζεται και το 2019», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

2. Στη Γαλλία: για πρώτη φορά θα καταβληθεί κατώτατος μισθός 10 ευρώ την ώρα,

3. Στο Λουξεμβούργο ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 11,97 ευρώ.

Στη Γερμανία ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στις αρχές του έτους από τα 8,84 ευρώ την ώρα στα 9,19 ευρώ και από την 1 Ιανουαρίου 2020 θα φτάσει τα 9,35 ευρώ την ώρα.

Από τα μέσα του 2018 ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί σε 20 χώρες της Ε.Ε., ενώ στη Βρετανία θα αυξηθεί τον Απρίλιο!

Ο χαμηλότερος κατώτατος μισθός στην Ε.Ε. καταγράφεται στη Βουλγαρία, με 1,72 ευρώ την ώρα.

Στην Αυστρία, αλλά και σε κάποιες χώρες της βόρειας Ευρώπης και την Ιταλία, όμως εκεί συνήθως γίνονται διαπραγματεύσεις από τα συνδικάτα για τον καθορισμό των μισθών.

Δες ακόμα: Κατώτατος μισθός 2019: Αυτά θα είναι τα νέα ποσά που θα λαμβάνεις!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486