Εκλογές 2019: Τα σενάρια για τριπλές εκλογές τον Μάιο!
Οι Εκλογές 2019 σύμφωνα με πολλά σενάρια θα έχουν τρεις κάλπες και θα περιλαμβάνουν τις ευρωεκλογές, τις αυτοδιοικητικές και, μάλλον, τις εθνικές!

Μία νέα διάταξη, ίσως να ανοίξει το δρόμο για τις τριπλές Εκλογές 2019! Πέρα από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, να έχουμε και Εθνικές Εκλογές 2019!

Μάλιστα η οριστική απόφαση είναι στο χέρι του πρωθυπουργού.

Οριστικά τριπλές θα είναι οι κάλπες στις 26 Μαΐου, εφόσον πράγματι ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να προβεί σε πρόωρες εκλογές!

Συνεπώς, δεδομένο θεωρείται πως ο α’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα συμπέσει με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου κι ο β’ γύρος θα διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου. Αυτό δήλωσε πρόσφατα και ο αρμόδιος υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα θεσμικά και τεχνικά ζητήματα, όπως αυτό των ετεροδημοτών ή της μηχανογραφικής κάλυψης των εκλογών, μπορούν να αντιμετωπιστούν ακόμη κι αν υπάρξει ταυτόχρονη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών το Μάιο. Κάτι που συνιστά καθαρά πολιτική απόφαση, αλλά φαίνεται πως είναι το μόνο σενάριο που μπορεί να ευνοήσει στρατηγικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη στιγμή που ενδιαφέρονται για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των ψηφοφόρων η ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις εθνικές μπορεί να συμβάλλει σ’ αυτό το στόχο. Αφού η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις κινείται σε χαμηλά επίπεδα και οι περισσότεροι αναποφάσιστοι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι θ’ απέχουν από τις κάλπες.

Εκτιμούν, δηλαδή, ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι θα κινητοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οπότε θα ψηφίσουν έτσι και στις εθνικές Εκλογές 2019!

Την ίδια στιγμή, μια πιθανή κακή επίδοση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα μπορούσε κατ’ αυτόν τον τρόπο και να καλυφθεί επικοινωνιακά από τις εθνικές εκλογές, αλλά και να μη λειτουργήσει αποσυσπειρωτικά, εάν οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονταν μαζί με τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών.

Επιπλέον, η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών με τις ευρωεκλογές μπορεί να λειτουργήσει με μεγαλύτερη όφελος για το ΣΥΡΙΖΑ βάσει των αναγνώσεων που έχουν κάνει σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι η ημερομηνία των ευρωεκλογών είναι ανελαστική, καθώς αφορά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, το σενάριο να στηθούν πολλαπλές κάλπες (βουλευτικές, ευρωπαϊκές, τοπικές, δημοτικές και περιφερειακές) στις 26 Μαΐου συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες!

Δες ακόμα: Εκλογές 2019: Το νέο σύστημα της απλής αναλογικής και οι αλλαγές που φέρνει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;