Η Barbie κάθεται σε αμαξίδιο και μας εξοικειώνει με την αναπηρία!
Η Barbie έρχεται για να δείξει ότι είναι φυσιολογικό κάποιος να κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο και να μας ευαισθητοποιήσει για αυτό!

Η κούκλα Barbie έχει κατηγορηθεί από πολλούς ότι εξυπηρετεί τα πιο γραφικά στερεότυπα ομορφιάς! Όμως η Barbie έχει εξελιχθεί με τους καιρούς και τα νέα πιο υγιεί πρότυπα! Έτσι η κούκλα της νέας εποχής είναι υπόδειγμα πολιτικής ορθότητας υιοθετώντας ρόλους και μορφές που στο παρελθόν φάνταζαν αδιανόητα παλαιότερα.

Μάλιστα, η Barbie και η εταιρεία που κυκλοφορεί την κούκλα αυτή κάνει κίνηση για να διευρύνει τον ορισμό του όμορφου. Από τον Ιούνιο, θα καθίσει για πρώτη φορά σε αμαξίδιο για ΑμεΑ. Ή, θα έχει ένα προσθετικό μέλος (πόδι), το οποίο θα μπορεί να αφαιρεθεί!

Η Mattel, η εταιρεία παραγωγής της Barbie δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Ως εμπορικό σήμα, μπορούμε να ανεβάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο τη συζήτηση για τις σωματικές αναπηρίες με το να τις συμπεριλάβουμε στη σειρά μας από κούκλες ώστε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο μια πολυδιάστατη θεώρηση της ομορφιάς και της μόδας”

Μάλιστα στο instagram η εταιρεία έκανε μία σχετική ανάρτηση:

“στο πέρασμα των χρόνων, η σειρά Barbie έχει εξελιχθεί στο να γίνει πιο στοχαστική σχετικά με τον κόσμο που τα κορίτσια βλέπουν γύρω τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορούμε να διευρύνουμε αυτό που προσφέρουμε ώστε να είναι η πιο ποικίλη σειρά από κούκλες στον κόσμο, μια σειρά που δεν θα αποκλείει κανέναν”

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσπάθησε να κάνει τον κόσμο της κούκλας έναν κόσμο που περιλαμβάνει τους πάντες και θυμίζει το κόσμο μας λίγο περισσότερο. Το 1977, η Mattel παρουσίασε την Wheelchair Becky, την Becky, μια φίλη της Barbie, που χρησιμοποιούσε αμαξίδιο.

Βέβαια και άλλες φορές η κούκλα έχει κυκλοφορήσει με διάφορες παραλλαγές για να θυμίζει τον κόσμο στον οποίο ζούμε!

Η καινούργια Barbie σε αμαξίδιο που θα έλθει σε λίγο καιρό θα έχει αρθρωτό σώμα ώστε να κάθεται εύκολα στο αμαξίδιο, αλλά σε αυτή τη σειρά και άλλες κούκλες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το αμαξίδιο.

Θα υπάρχουν επίσης και Μπάρμπι με λεπτές πλεξούδες στα μαλλιά και καινούργιους σωματότυπους (μικρότερο μπούστο, λιγότερο έντονο το περίγραμμα της μέσης).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Over the years, the #Barbie #Fashionistas line has evolved to be more reflective of the world girls see around them. We’re excited to expand our offerings as the most diverse and inclusive doll line in the world. Shop the new Fashionistas this Fall! #Barbie60

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Barbie (@barbie) στις

Δες ακόμα: Επιτέλους! Και η Barbie απέκτησε κυτταρίτιδα! (photo)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;