Άγιος Βαλεντίνος: Σε ποιες χώρες απαγορεύεται ο εορτασμός της μέρας των ερωτευμένων;

Από neolaia.gr Team 13 Φεβρουαρίου 2019

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι η μέρα των ερωτευμένων, αλλά ήξερες ότι δεν τον γιορτάζουν όλες οι χώρες; Δες ποιες έχουν απαγορεύσει τον εορτασμό της μέρας αυτής!

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι πλέον μία μέρα που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και κάθε χρόνο τη γιορτάζουμε! Βέβαια σε κάποιες χώρες, έχει απαγορευτεί! Ναι, καλά διάβασες!

Στις χώρες αυτές θεωρούν ότι ο Άγιος Βαλεντίνος ενθαρρύνει το περιστασιακό και εκτός γάμου σεξ και την κατανάλωση αλκοόλ!

Στις περισσότερες χώρες και στους περισσότερους από εμάς έχει περάσει σαν τη γιορτή της αγάπης και του ρομαντισμού! Είναι μία μέρα που και κινείται η αγορά, λόγω δώρων, αλλά και εμείς ξεφεύγουμε λίγο από την καθημερινότητα.

Κάθε χρόνο, ανήμερα της ημέρας των ερωτευμένων διακινούνται διεθνώς πάνω από 200 εκατομμύρια τριαντάφυλλα, ενώ μόνο στις ΗΠΑ πωλούνται περίπου 180 εκατομμύρια ευχετήριες κάρτες!

Όλα αυτά δε σημαίνουν βέβαια ότι όλες οι γωνιές του πλανήτη υποδέχονται με χαρά τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Υπάρχουν μερικές χώρες που έχουν απαγορέψει τον εορτασμό της αγάπης, είτε για λόγους θρησκευτικούς είτε εθιμοτυπικούς.

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μία γιορτή που φαίνεται να έχει αρχίσει να γιορτάζεται εξαιτίας μιας παλιάς ρωμαϊκής γιορτής, γνωστή ως Λουπερκάλια (Lupercalia), η οποία γιορταζόταν από 13 έως 15 Φεβρουαρίου και περιλάμβανε σφαγή ζώων, παντρολογήματα και μια τελετουργία γονιμότητας.

Μια άλλη εκδοχή λέει, ότι ο Άγιος Βαλεντίνος ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι.

Η ημέρα συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τσόσερ στον ύστερο Μεσαίωνα, όταν η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα ήταν στα πάνω της!

Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία εξελίχθηκε σε μία γιορτή κατά την οποία οι ερωτευμένοι εξέφραζαν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα ή ευχητήριες κάρτες.

Στην Ευρώπη, κλειδιά του Αγίου Βαλεντίνου δίνονταν στους εραστές «ως ένα ρομαντικό σύμβολο και πρόσκληση για να τους ξεκλειδώσουν την καρδιά».

Όλες αυτές οι παραδόσεις δε συγκινούν και τόσο κάποιες χώρες, οι οποίες θεωρούν ότι ο Άγιος Βαλεντίνος ενθαρρύνει το περιστασιακό και εκτός γάμου σεξ και την κατανάλωση αλκοόλ! Λόγω αυτού έχουν απαγορεύσει τον εορτασμό της ημέρας αυτής.

Οι χώρες αυτές είναι η Μαλαισία, η Ινδονησία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και η Ινδία.

Στη Σαουδική Αραβία, μάλιστα, απαγορεύονται δια ροπάλου οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης. Ένα ακραίο περιστατικό είναι ότι το 2012 πέντε άνδρες είχαν καταδικαστεί σε 39 χρόνια φυλάκιση, όταν τους είδαν να χορεύουν και να πίνουν αλκοόλ μαζί με γυναίκες ανήμερα της 14ης Φλεβάρη.

Το Πακιστάν μπήκε πρόσφατα στη λίστα με τις χώρες που δε γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο. Αυτό έγινε όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι η γιορτή είναι αντίθετη με τη μουσουλμανική παράδοση και προάγει τις εξωσυζυγικές σχέσεις.

Για, επίσης, θρησκευτικούς λόγους δε δέχονται τη γιορτή στη Μαλαισία, Ινδονησία και Ινδία!

Εκτός από τις χώρες που απαγορεύουν τη γιορτή αυτή υπάρχουν και κάποιες επαρχίες που αντιτίθενται στον Άγιο Βαλεντίνο, μέσα σε χώρες που γιορτάζουν την ημέρα των ερωτευμένων!

Η επαρχία Μπέλγκοροντ στη Ρωσία απαγόρευσε από το 2011 την Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου, επικαλούμενη την «πνευματική ασφάλεια» των πολιτών. Οι τοπικές αρχές είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η ατμόσφαιρα της γιορτής δεν προάγει την καλλιέργεια πνευματικών και ηθικών αξιών στη νεολαία». Τώρα, τι απαντάς σε αυτό;

Επίσης, το 2013, σχολεία σε Βρετανία και ΗΠΑ απαγόρευσαν τις ανταλλαγές δώρων για τη συγκεκριμένη ημέρα!

Οι διοικήσεις των εν λόγω σχολείων εξήγησαν ότι έλαβαν την απόφαση αυτή για να επιδείξουν πολιτισμική ευαισθησία. Ο διευθυντής ενός βρετανικού σχολείου μάλιστα ισχυρίστηκε ότι οι μαθητές δεν ήταν «συναισθηματικά ώριμοι για να διαχειριστούν την γιορτή του Βαλεντίνου.»

Δες ακόμα: Άγιος Βαλεντίνος: 5 ρομαντικοί προορισμοί στην Ελλάδα για να επισκεφθείς!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486