Θεόφιλος Σεχίδης: Έφυγε από τη ζωή ο μακελάρης της Θάσου!
Ο Θεόφιλος Σεχίδης συγκλόνισε την Ελλάδα 23 χρόνια πριν... Η ιστορία του μας ανατριχιάζει ακόμα...

Ήταν Αύγουστος του 1996, όταν τα εγκλήματα που διέπραξε τον Μάιο του ίδιου έτους ο 24χρονος φοιτητής της Νομική, Θεόφιλος Σεχίδης, έγιναν γνωστά και συντάραξαν την Ελλάδα.

Ο Σεχίδης είχε ξεκληρίσει ολόκληρη την οικογένειά του. Τον πατέρα και τη μητέρα του, την αδελφή του, τον θείο του και τη γιαγιά του. Γιατί όπως αργότερα κατέθεσε στην απολογία του, αυτοί συνωμοτούσαν για να τον βγάλουν από τη μέση. Ο ίδιος δηλαδή θεωρούσε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Από το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου 2019, ο άνθρωπος αυτός που έμεινε στην ιστορία ως ο μακελάρης της Θάσου, δε βρίσκεται στη ζωή. Βρέθηκε από συγκρατούμενούς του, νεκρός στα λουτρά του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού. Ήταν 46 χρονών πια και έγκλειστος τα τελευταία 21 χρόνια.

Το 2017 είχε κάνει αίτηση αποφυλάκισης, επικαλούμενος τον νόμο Παρασκευόπουλου, η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή.

Ακόμα και σήμερα, που δυστυχώς τα στυγερά εγκλήματα έχουν πληθύνει, το έγκλημα του Σεχίδη μας κάνει να ανατριχιάζουμε και η υπόθεσή παραμένει πρωτοφανής.

Ακόμα και σήμερα μας σοκάρει η ομολογία που απέσπασαν οι αστυνομικοί ύστερα από πολύωρη ανάκριση. Ο δράστης παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον πατέρα, τη μητέρα, την αδελφή, τον θείο και τη γιαγιά του, προσθέτοντας:

«Ήταν άρρωστοι και ήθελα να τους λυτρώσω. Ήθελαν να με βγάλουν από τη μέση και πρόλαβα να τους σκοτώσω πρώτος. Υπήρχε συνωμοσία σε βάρος μου. Βρισκόμουν εν αμύνη. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δεν μου έλεγαν την αλήθεια. Τους ξέκανα για να μην με ξεκάνουν».

Οι εφημερίδες της εποχής γέμισαν με τεράστιους τίτλους: “Ο κανίβαλος τους έκοβε ακούγοντας… Τσαϊκόφσκι”.

Ο ίδιος είχε δηλώσει:

«Δυο-τρεις εγκεφάλους τους έβγαλα και τους έβαλα στο ψυγείο. Είχα κάποιες ψυχιατρικές και ιατρικές γνώσεις και ήθελα να εξετάσω την ανατομία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό είναι όλο. Δεν μετάνιωσα για τίποτα, καλά έκανα. Το ένα κεφάλι ήδη είχε σπάσει, τα μυαλά είχαν βγει, οπότε γιατί να μην τα βάλω στο ψυγείο…».

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας τον καταδίκασε σε πέντε φορές ισόβια για τις ανθρωποκτονίες κατά συρροή και σε ποινή φυλάκισης 7,5 ετών για οπλοχρησία, οπλοκατοχή, οπλοφορία και για περιύβριση νεκρού.

Λίγο καιρό μετά τη φυλάκισή του, μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό για ψυχιατρική παρακολούθηση, καθώς παρουσίασε ψυχολογικές διαταραχές και δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Η γνωμάτευση της αξονικής τομογραφίας εγκεφάλου, στην οποία υποβλήθηκε, έδειξε «εγκεφαλικά ευρήματα που δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν φυσιολογικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;