Στην αγάπη είμαστε όλοι διαφορετικοί κι όλοι ίδιοι #ActForLove

Από Χρυσαφένια Καρύδη 11 Φεβρουαρίου 2019

Τα στερεότυπα δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην αγάπη!

Πολύ καλά μάντεψες! Σήμερα θα μιλήσουμε για την αγάπη. Θα γίνουμε μελό, θα χαμογελάσουμε, θα προβληματιστούμε και -εύχομαι- θα βρούμε την ελπίδα ξανά.

Είδαμε τη νέα καμπάνια της Lacta για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, #ActForLove, και συνειδητοποιήσαμε πως σε αυτόν τον (καθόλου αγγελικά πλασμένο) κόσμο που ζούμε, υπάρχει ακόμα η ανάγκη να μιλάμε, να φωνάζουμε, για τα αυτονόητα. Γιατί κάποιοι εκεί έξω θεωρούν πως υπάρχει σωστή και λάθος αγάπη.

Πως τον άνθρωπο που θα ερωτευθείς, θα τον επιλέξεις μετά από μία σειρά προσεκτικών μαθηματικών υπολογισμών. Πως έχουν κάποιοι το δικαίωμα να έχουν άποψη κι επιρροή στο δικό σου συναίσθημα. Αυτό που ξεχνούν, όμως, είναι εκείνο το γαργαλιστικό σφίξιμο στην κοιλιά τους όταν γνώρισαν αυτοί τον άνθρωπό τους.

Άραγε, εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο, πιστεύεις πως υπάρχουν «φυσιολογικά» ή «αφύσικα» ζευγάρια;

Σκέφτηκες συνειδητά όταν επέλεξες τον σύντροφό σου;

Σκέφτηκες λογικά πριν διαλέξεις αυτόν ή αυτήν που θες να ξυπνάς στο πλάι του, που σε κάνει να γελάς μέχρι να πονέσουν τα πλευρά σου, που νιώθεις δυστυχισμένος όταν τον βλέπεις να κλαίει, που θες να τον πάρεις αγκαλιά και να του υποσχεθείς πως όλα θα περάσουν, που κάνετε βόλτα τα ξημερώματα χωρίς να σε νοιάζει αν θα καταφέρεις να ξυπνήσεις το πρωί για τη δουλειά, που μπορείς να του πεις τα πάντα χωρίς φόβο, που θες να γυρίσεις μαζί του τον κόσμο, που τρέμεις στην ιδέα μην τον χάσεις, που θα έκανες τα πάντα στην άκρη προκειμένου να τον κάνεις χαρούμενο, που τον περίμενες μες στη βροχή ενώ σε έστησε στο ραντεβού, που όταν λείπει παίρνεις και μυρίζεις τα ρούχα του για να τον νιώθεις κοντά σου, που μαζί του το «για πάντα» μοιάζει εφικτό;

Σκέφτηκες ότι όλοι είμαστε ίδιοι απέναντι στην αγάπη; Το χρώμα, το φύλο, το επάγγελμα, η εθνικότητα, το στυλ, ο τρόπος ζωής, δεν έχουν σημασία.

Γιατί η αγάπη είναι ανεξάρτητη από ΟΛΑ αυτά μαζί.

Κλείσε τώρα τα μάτια και σκέψου τον άνθρωπο που αγαπάς.

Μετά, φαντάσου κάποιον να σου λέει πως είναι λάθος να τον αγαπάς, πως είναι λάθος που είσαι μαζί του, πως είναι λάθος που δεν μπορείς και δε θες να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτόν. Ίσως αν τα σκεφτείς όλα αυτά, να κοιτάξεις με συμπάθεια το «διαφορετικό» ζευγάρι που θα περάσει δίπλα σου αύριο στον δρόμο. Ίσως μάλιστα να σκάσεις κι ένα μικρό-μικρό χαμόγελο.

Τότε ο κόσμος μας θα είναι σίγουρα καλύτερος.

Κι αν ακόμα δεν είναι τέλειος, εμείς θα συνεχίσουμε να αγκαλιάζουμε όλες τις γεύσεις της αγάπης τρώγοντας Lacta, μέχρι να γίνει!

Κι ας μη μείνουμε μόνο στην εικόνα. Μπες στο actforlove.gr για να διαβάσεις τις ιστορίες των 28 ζευγαριών που συμμετείχαν στην καμπάνια και να γνωρίσεις τον αγώνα που κάποιοι καλούνται να δώσουν καθημερινά για να καταρρίψουν τα στερεότυπα! Για να διεκδικήσουν αυτό που άλλοι θεωρούν αυτονόητο. Όπως το δικαίωμα στην αγάπη. #ActForLove

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ