Η ιστορική πορεία του «τέλειου» γυναικείου σώματος (video)

Από neolaia.gr Team 10 Φεβρουαρίου 2019

Ένα βίντεο τριών λεπτών μας παρουσιάζει το πόσο έχει αλλάξει η αντίληψη για το γυναικείο σώμα καθ' όλη τη διάρκεια των αιώνων!

Πως πρέπει τελικά να είναι το σώμα μιας γυναίκας για να θεωρείται «τέλειο», «ιδανικό», «αποδεκτό» και «ποθητό»; Με καμπύλες, χωρίς ψωμάκια, αδύνατο ή πολύ αδύνατο;

Είναι γεγονός ότι τα κοινωνικά πρότυπα για το γυναικείο σώμα έχουν χαράξει από μόνα τους μια ξεκάθαρη ιστορία, πράγμα που μας έχει απασχολήσει έντονα και εξακολουθεί να μας απασχολεί.

Ο τρόπος που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε το γυναικείο σώμα έχει αλλάξει πολλές φορές με το πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα σε διάφορες ιστορικές φάσεις και περιόδους να διαμορφώνεται ένας πολύ συγκεκριμένος τύπος σώματος, ο οποίος, τηρούμενων των κανονιστικών αναλογιών, θεωρείται κάθε φορά τόσο κοινωνικά αποδεκτός, όσο και ελκυστικός.

Από τη Marilyn Monroe έως την Kim Kardashian, ο «ιδανικός» σωματότυπος για τις γυναίκες έχει αλλάξει δραστικά καθ ‘όλη τη διάρκεια των αιώνων. Είναι ενδιαφέρον (Και παράλληλα ανησυχητικό) το πόσο διαφέρει η «τέλεια» εικόνα του 1990, με το skinny πρότυπο της Kate Moss, απ’ το σημερινό πρότυπο της Ashley Graham ή των Kardashians.

Προσωπικά, διαλέγω το δεύτερο!

Δες κι αυτό: Πόσο διαφορετικό είναι το «ιδανικό σώμα» σε κάθε χώρα του κόσμου;

7 τρόποι για να αγαπήσεις το σώμα σου από σήμερα κιόλας!

5 μεγάλες αλήθειες για το γυναικείο σώμα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486