Σχέση από απόσταση: 3 αναγκαία tips για να παραμείνετε ενωμένοι!
Η απόσταση στη σχέση είναι μια μεγάλη πρόκληση, που θα δοκιμάσει τις αντοχές και την αγάπη σας!

Η απόσταση σε μια σχέση μπορεί να προκύψει για διάφορους λόγους: Είτε κάποιος από τους δυο σας θα φύγει για σπουδές στο εξωτερικό, είτε για δουλειά, είτε για οικογενειακές ή άλλου τύπου υποχρεώσεις.

Όπως και να έχει, δεν είναι σίγουρα ευχάριστο, ούτε εύκολο το να αποδεχτείτε κατευθείαν και να αντιμετωπίσετε την αλλαγή αυτή, ειδικά αν είστε αρκετό καιρό μαζί και έχετε συνηθίσει να μοιράζεστε τις στιγμές και τις μέρες σας παρέα.

Ωστόσο, η φυσική απόσταση στη σχέση, που σε αναγκάζει ουσιαστικά να μείνεις μακρυά από τον άλλον για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί να λειτουργήσει ως κριτικός παράγοντας για να ανακαλύψετε τελικά πόσα μπορείτε να αντέξετε και να προσπεράσετε, προκειμένου να είστε μαζί.

Αν αντιμετωπίσεις, επομένως, την απόσταση, ως challenge που θα αποδείξει πόσο αγαπιέστε και πόσο θέλετε να παραμείνετε ενωμένοι, ανεξαρτήτως εμποδίων και δύσκολων συνθηκών, τότε θα έχεις την τύχη με το μέρος σου!

Τι πρέπει να ξέρεις για τις σχέσεις εξ αποστάσεως που διατηρούνται στο χρόνο:

1. Ειλικρίνεια, ειλικρίνεια, ειλικρίνεια

Όταν λέμε ότι η ειλικρίνεια είναι σημαντικός παράγοντας μιας σχέσης από απόσταση (Όλων των σχέσεων γενικά!), δεν αναφερόμαστε μόνο στο να δίνεις αναλυτικό ραπόρτο για το που πήγες, τι ώρα, ποιους είδες, τι έφαγες και άλλα τέτοια. Πέρα από τις μικρές λεπτομέρειες που σαφώς θα μοιράζεστε, για να διατηρηθεί η σχέση, όταν βρίσκεστε μακριά, καλό είναι να είσαι ειλικρινής με το πως αισθάνεσαι και προς εκείνον και προς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Επίσης, αν είσαι κακόκεφος/η για τη δουλειά σου, γιατί τσακώθηκες με κάποιον, γιατί απλά είχες μια άσχημη μέρα, εκφράσου ειλικρινά, πες το όπως έχει, και μην περιμένεις ο άλλος να το καταλάβει από μόνος του, όντας χίλια μίλια μακριά! Αν θες συναισθηματική στήριξη ή οτιδήποτε και εκείνος/η δεν το καταλαβαίνει σε αυτή τη φάση, γιατί είναι μακριά, απλά συζήτησέ το μαζί του/της, είναι η μόνη λύση!

2. Πήγαινε να τον/την βρεις ή κάντε ταξίδια αλλού

Αν το ταίρι σου μετακόμισε πρόσφατα, είτε εντός είτε εκτός χώρας, υπάρχει κάτι καλύτερο από το να πάρεις το κορμί σου και να πας να τον βρεις; Τσέκαρε τιμές σε κάποια low cost αεροπορική, αν δεν έχεις κάνει καλή οικονομική διαχείριση τον τελευταίο καιρό, κλείσε εισιτήριο και πήγαινε για να αναπληρώσετε το χαμένο χρόνο! Εκτός από αυτό, μπορείτε να κανονίσετε να πάτε ταξίδι μαζί κοντά στην πόλη του. Περιπλανηθείτε, ζήστε εμπειρίες και περάστε τέλεια! Ιδού, ένα θετικό της απόστασης: Σου δίνει την καλύτερη αφορμή να ταξιδέψεις με το αγαπημένο σου πρόσωπο!

3. Μην πιέζετε ο ένας τον άλλον

Είναι γεγονός πως σε μια σχέση εξ αποστάσεως, η επικοινωνία είναι το Α και το Ω. (Σε κάθε σχέση είναι, αλλά πόσο μάλλον στην απόσταση!). Θέλετε να μιλάτε συχνά, να μαθαίνετε νέα, να κρατάτε την καθημερινή επαφή, όμως μη ξεχνάς ότι δεν είναι καλό να ασκείτε πίεση ο ένας στον άλλον, ούτε πρέπει να γίνει αυτοσκοπός το να μαθαίνεις τις κινήσεις του άλλου και να ξέρεις που βρίσκετε κάθε ώρα και στιγμή.

Αν δεν μπορεί να σου μιλήσει, για παράδειγμα, εκείνη τη στιγμή που εσύ έχεις όρεξη να συζητήσεις ή ξεκουράζεσαι, οφείλεις να δείξεις κατανόηση. Χωρίς αμοιβαία κατανόηση, υπάρχει μέλλον πιστεύεις;

Δες ακόμα: Σχέση από απόσταση: Υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας;
Ο μοναδικός παράγοντας που καθιστά μια μακροχρόνια σχέση ευτυχισμένη
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1