Φοιτητική ζωή: 7 συμβουλές που θα σου εξασφαλίσουν την επιτυχία!
Η φοιτητική ζωή θέλει διασκέδαση, αλλά θέλει και δουλειά προκειμένου να πετύχεις αυτά που θες!

Η φοιτητική ζωή είναι μια υπέροχη περίοδος και, ως φοιτητές, αποκτάμε ένα σωρό εμπειρίες και γνώσεις που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε!

Φοιτητική Ζωή: Πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις όσο είσαι φοιτητής

Προκειμένου, όμως, να έχουν επιτυχία τα όσα κάνουμε ως φοιτητές, από επιστημονικές εργασίες, ατομικές και ομαδικές, μέχρι παρακολουθήσεις μαθημάτων και γνωριμίες με συμφοιτητές, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε!

Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να φτάσεις όλο και πιο κοντά στους στόχους σου και να έχεις μια επιτυχημένη φοιτητική ζωή:

1. Όσο διαβάζεις, κλείσε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, tablets, υπολογιστής)

Την ώρα που μελετάς είναι καλό να έχεις full συγκέντρωση, προκειμένου να είναι αποδοτικό το διάβασμα σου. Καλύτερα να αφήσεις για λίγο στην άκρη ό,τι σου αποσπά την προσοχή, γιατί αλλιώς είναι τζάμπα η ώρα που κάθεσαι πάνω από τα βιβλία και τις σημειώσεις. Καλά τα social media, αλλά δεν είναι σύμμαχοι σε όλα. Αν χρειάζεσαι το pc για το διάβασμα, εννοείται το κρατάς ανοιχτό, απλά βάλε off-line τις συνομιλίες!

2. Ρώτα άφοβα για ό,τι δεν ξέρεις

Το να εκφράζει κανείς τις απορίες για πράγματα που δεν γνωρίζει ή δε θυμάται είναι δείγμα ειλικρινούς περιέργειας και θέλησης για μάθηση. Μην ντρέπεσαι καθόλου να ρωτάς κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ή να λες τη γνώμη σου!

3. Μην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου

Ένα σημαντικό πράγμα που δεν πρέπει με τίποτα να αμελείς είναι να λες “μπράβο” στον εαυτό σου κάθε φορά που δουλεύεις σκληρά και η προσπάθειά σου ανταμείβεται! Επιβραβεύοντας την επιμονή σου, κινητοποιείσαι και κάνεις όλο και περισσότερα πράγματα!

4. Σωστός ύπνος

Ο ύπνος πρέπει να είναι αρκετός, αν θέλεις το πρωί να έχεις ενέργεια για να κάνεις όσα είχες σχεδιάσει την προηγούμενη μέρα. Ένας 8ωρος ύπνος είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκουράζεται το μυαλό και να γεμίζουν οι μπαταρίες σου!

5. Group study

Αν δυσκολεύεσαι να διαβάσεις αυτόν τον καιρό, δοκίμασε να διαβάσεις παρέα με κάποιον φίλο ή φίλη σου. Θα σε βοηθήσει σίγουρα να βλέπεις τον απέναντί σου να συγκεντρώνεται!

6. Γυμναστική και περπάτημα

Σύμφωνα με μελέτες, οι φοιτητές που γυμνάζονται ανταποκρίνονται καλύτερα στις εξεταστικές και το διάβασμα. Αν δε σου αρέσει το γυμναστήριο, κανένα πρόβλημα: Δοκίμασε περπάτημα ή τρέξιμο, έστω για μισή ώρα την ημέρα, και θα ανανεωθείς φουλ!

7. Διαμόρφωσε το χώρο σου, έτσι ώστε να σε εμπνέει

Για να μπορείς να διαβάζεις ήσυχα, πρέπει να σε ευνοεί και το περιβάλλον που βρίσκεσαι, άρα είναι σημαντικό να φτιάξεις το χώρο σου, έτσι όπως σου αρέσει και σε εμπνέει, για να διαβάζεις για τις εξεταστικές, αλλά και γενικά!

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 6 πράγματα που δε σου είπε κανείς!
Φοιτητική ζωή: Τα 6 βήματα για την τέλεια επιστημονική εργασία
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;