Στέκια στην Αθήνα: 5 μαγαζιά που θα σε κάνουν να λατρέψεις το Μεταξουργείο!
Στο Μεταξουργείο θα βρεις κάποια από τα καλύτερα στέκια στην Αθήνα για καφέ, φαγητό και ποτό!

Για όποιον θέλει ανακαλύψει τα πάμπολλα και υπέροχα στέκια στην Αθήνα , η περιοχή του Μεταξουργείου είναι σίγουρα ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσει η εξερεύνηση, ή καλύτερα ένα “must”, για διάφορους λόγους!

Αρχικά, το Μεταξουργείο βρίσκεται βορειοδυτικά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, μια ανάσα μακριά απ’ την Τεχνόπολη και τον Κεραμεικό και αποτελεί μια απ΄τις παλαιότερες αθηναϊκές συνοικίες που, ωστόσο, παραμένει διαχρονική και εξαιρετικά αγαπημένη!

Το Μεταξουργείο είναι μια συνοικία που, απ’ τη μια, διατηρεί την ιστορική της “νότα”, βλέπε τις χαρακτηριστικές τούβλινες καμινάδες και το βιομηχανικό τοπίο, όπως έχει παραμείνει από το 1870, και απ’ την άλλη, συνδυάζει μοντέρνα lofts, πολυχώρους τέχνης, πειραματικά θέατρα και underground σκηνές.

Μια περιοχή με εύκολη πρόσβαση και απ’ το σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό (Γκάζι) και απ’ το σταθμό του Μεταξουργείου, την οποία μπορείς να επισκεφτείς για να απολαύσεις το ποτό σου το βράδυ, αλλά και τον καφέ σου το πρωί με καλή παρέα!

Στην παρακάτω λίστα θα βρεις τα καλύτερα μαγαζιά της περιοχής, που θα σε γοητέψουν και θα θες σίγουρα να γίνουν στέκια σου:

1. Favela

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

We go together like cheese and wine! 😉 #Favela #allday #restaurant #bar #cafe #athens #mood #picoftheday #moodoftheday #instadaily #fall #moments #drink #drinks #night #nightout #foodporn #wine #winelover #kerameikos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Favela•All Day•Bar Restaurant (@favela_all_day_bar_restaurant) στις

Η Φαβέλα είναι ένα πολύ κομψό all day bar restaurant, απ’ τα πιο “ζεστά” και κρυμμένα της Αθήνας, το οποίο έχει και καραόκε για βραδιές που μένουν πραγματικά αξέχαστες. Η vintage αισθητική του χώρου θυμίζει φουλ Αθήνα του ’70, ενώ η αυλή του μαγαζιού είναι απ’ τις πιο ωραίες γενικά, ειδικά για καλοκαίρι. Στη Φαβέλα θα απολαύσεις νοστιμότατους ελληνικούς μεζέδες, ρακόμελο παραγωγής τους και κρασί, ενώ η τζαζ και ροκ μουσική θα σε γοητέψει!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

A beautiful atmosphere can bring out the best of you! #favela_allday_bar_restaurant ? @maria30_flou . #beautifulplace #beautifulatmosphere #delicious #food #Favela #allday #bar #restaurant #kerameikos #athens #cosy #cool #backyard #coolspot #downtown #holidaysinathens #holidaysingreece #the_place_to_be be

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Favela•All Day•Bar Restaurant (@favela_all_day_bar_restaurant) στις

Αρτεμισίου 4 

2. Μπλε Παπαγάλος

https://www.instagram.com/p/BeLhkt2g_1K/?utm_source=ig_web_copy_link

Στην πλατεία Αυδή, μια απ’ τις πιο ανερχόμενες περιοχές της Αθήνας, θα βρεις τον Μπλε Παπαγάλο, ένα retro μαγαζί, από τα πιο must του Μεταξουργείου. Εκεί σε περιμένουν σπιτικά γλυκά, burgers, νόστιμες quesadillas, ενώ το βράδυ μπορείς να απολαύσεις υπέροχα κοκτέιλ που έχουν ονόματα από σπάνιους παπαγάλους, εξ’ ου και το όνομα του μαγαζιού. Ένα μαγαζί ό,τι πρέπει για να απολαύσεις τον ποτό ή τον καφέ σου σε vintage πολυθρόνες, χαζεύοντας μικρά κάδρα με τον Elvis Prisley, συζητώντας ήρεμα ή χορεύοντας swing!

Λεωνίδου 31 & Γιατράκου, Πλατεία Αυδή

3. Beguda

https://www.instagram.com/p/BlQxwIOHcFH/?utm_source=ig_web_copy_link

Το Beguda είναι ένα αυθεντικό μπαράκι με ζεστή ατμόσφαιρα και φιλικές τιμές, που ανακαλύψαμε τυχαία, περπατώντας κατά μήκος της Λεωνίδου, και μας “τράβηξε” μέσα με την υπέροχη μουσική του. Μεθυστική trip hop, soul rnb και reagge, σέξι ατμόσφαιρα και ενδιαφέρονται coctails, καθιστούν το μαγαζί ένα απ’ τα πιο όμορφα και cool βραδινά στέκια στην περιοχή του Μεταξουργείου. Αξίζει να το επισκεφτείς!

Λεωνίδου 75

4. Κλωστήριον

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Graffiti #greece?? #traveler #travelling #travel_greece #travelgram #instatravel #travelblogger #travelvibe #urban #outandabout #metaxourgeio #klostirion

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Νικολαος (@nikolaossigkas) στις

Εκεί που παλιά βρισκόταν ένα κλωστοϋφαντουργείο, έχει ανοίξει σήμερα ένα all day cafe bar, ονόματι Κλωστήριον, που ανοίγει από το πρωί, σερβίροντας νόστιμους καφέδες και κρατάει μέχρι βράδυ, δίνοντας τη “σκυτάλη” σε coctails και αλκοόλ. Με τη μεθυστική συνοδεία της soul, της funky jazz και disco μουσικής, θα περάσεις χαλαρωτικές στιγμές, σε ένα κομψό χώρο, κυριολεκτικά φτιαγμένο από το 0, με ήπια βιομηχανικό στυλ και diy διακόσμηση, που βρίσκεται πάνω στην αγαπημένη Πλατεία Αυδή.

Μυλλέρου 17

5. Kεραμείο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Με τα πρώτα κρύα..

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη carol_gia (@carol_gia) στις

Οι βραδινές περιπλανήσεις ανάμεσα σε Γκάζι και Μεταξουργείο καταλήγουν πάντα στο διαχρονικά αγαπημένο στέκι που ακούει στο όνομα Κεραμείο. Πρόκειται για ένα στέκι που φημίζεται για την αγάπη του στην jazz και φιλοξενεί συχνά μουσικές βραδιές και lives που τζαμάρουν κορυφαίοι μουσικοί της Αθήνας. Ένα μαγαζί με προσιτές τιμές, ωραίο κόσμο και φιλική ατμόσφαιρα, όπου μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου στη μπάρα, είτε να κάτσεις άνετα σε κάποιο τραπεζάκι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ (@giagtzoglou_dimitris) στις

Πλαταιών 27

Δες κι αυτά: Στέκια στην Αθήνα: 5 μαγαζιά για να ανακαλύψεις το Κουκάκι!

Στέκια στην Αθήνα: Τα καλύτερα μαγαζιά στο Μοναστηράκι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1