6 λόγοι για τους οποίους η ερωτική μοναξιά μας κάνει καλό
Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει! Όσοι και όσες είναι singles παρακαλούνται να διαβάσουν το άρθρο!

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε την ανάγκη να αγαπάμε, αλλά και να αγαπιόμαστε, και μερικές φορές μάλιστα είμαστε πρόθυμοι να θυσιάσουμε ακόμη και την προσωπική μας ευτυχία για χάρη της αγάπης, για χάρη ενός αγαπημένου ερωτικού “άλλου”.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουμε παρορμητικές κινήσεις, που δε διστάζουμε να συμβιβαστούμε μια και δυο και τρεις φορές για κάποιον/κάποια που αγαπάμε, που επενδύουμε σωματικά και πνευματικά σε έναν άνθρωπο ή αφηνόμαστε ολοκληρωτικά στην αγάπη, την προσοχή και τη φροντίδα του, εξαντλώντας και την τελευταία σταγόνα φαιάς ουσίας που έχει απομείνει στο νευρικό μας σύστημα.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, σχεδόν πάντα, οι σχέσεις μπορεί να γίνουν πολύπλοκες και “αποπροσανατολιστικές” σε κάποιο βαθμό όσον αφορά την προσωπική μας ανάπτυξη και ατομική μας καλλιέργεια, ενώ αντιθέτως, η περίοδος που περνά κανείς μόνος, χωρίς ερωτική συντροφιά, μπορεί τελικά να αποδειχτεί μια από τις πιο παραγωγικές και απελευθερωτικές φάσεις στη ζωή του.

Το να είσαι single, λοιπόν, έχει και τα προτερήματά του, οπότε δε θέλω κανείς και καμία να “φρικάρει” με τον ερχομό της πολυπόθητης Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι παρακάτω 6 λόγοι είναι κάποιοι πραγματικά ΚΑΛΟΙ λόγοι, που αποδεικνύουν ότι εάν είσαι ερωτικά μόνος ή μόνη σε κάποια φάση της ζωής σου, όχι απλώς δεν πειράζει, αλλά είναι εξίσου δείγμα υγείας, όπως το να είσαι δεσμευμένος, σε “σοβαρή” ή “χαλαρή” σχέση, παντρεμένος, χωρισμένος, με σύμφωνο συμβίωσης, αρραβωνιασμένος, σε σχέση εξ αποστάσεως, σε πολυσυντροφική ή σε “δεν ξέρω τι μου γίνεται” φάση.

Γιατί μας κάνει καλό η (ερωτική) μοναχικότητα:

1. Δε χρειάζεται να θυσιάσεις την άνεση ή τις ανέσεις σου, έχεις όλη την κουβέρτα δικιά σου το βράδυ, δε χρειάζεται να μαγειρέψεις ή να ψωνίσεις για δύο άτομα, ούτε να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν για τίποτα.

2. Είσαι σε στενότερη επαφή με τους φίλους σου, πράγμα που δύσκολα συμβαίνει όταν είσαι σε σχέση, διότι, καλώς ή κακώς, μια ερωτική σχέση (ειδικά στην αρχή) χρειάζεται χρόνο και υπομονή, προκειμένου να εδραιωθεί, να βελτιωθεί, να στεριώσει με λίγα λόγια.

3. Ορίζεις το δικό σου πρόγραμμα και είσαι υπεύθυνος ΜΟΝΟ για τον εαυτό σου.

Εσύ φτιάχνεις τους κανόνες, χωρίς περιορισμούς ή αντιπερισπασμούς, μπορείς να μαγειρέψεις τα μεσάνυχτα επειδή έτσι σου ήρθε, χωρίς να ενοχλείται κανείς απ’ τον ήχο του απορροφητήρα, μπορείς να πας σινεμά ό,τι ώρα θες ή να κανονίσεις ταξίδι για την άλλη βδομάδα, χωρίς να χρειαστεί πρώτα να το πολύ αναλύσεις με τον άλλον.

4. Αυξάνεται η παραγωγικότητά σου, λόγω μετριασμένου άγχους και λιγότερων αντιπερισπασμών. Κάνεις φόκους στη δουλειά, τις σπουδές ή την τέχνη σου, επομένως είσαι αποδοτικός, ως προς τις υποχρεώσεις σου, σε μικρότερο χρονικό διάστημα, αφού γλιτώνεις τυχόν τσακωμούς, εντάσεις, κόντρες, δράματα.

5. Δεν ξοδεύεις όλη σου την ενέργεια. Είναι λογικό πως μια σχέση απαιτεί μεγάλο μέρος της καθημερινής σου ενέργειας, προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή, να εξελιχθεί, να γίνει καλύτερη. Κάποιες φορές, το να “αποστραγγίζει” ο άλλος όλη σου την ενέργεια μπορεί να αποβεί πραγματικά πολύ εξαντλητικό. Απ’ την άλλη, όταν είσαι μόνος, διαχειρίζεσαι τον ελεύθερό σου χρόνο, όπως νομίζεις, καλλιεργείς τα ενδιαφέροντά σου, σώζεις ενέργεια, απολαμβάνεις τη ζωή σου.

6. Περνώντας ουσιαστικό χρόνο με τον εαυτό σου, τον γνωρίζεις καλύτερα. Το διάστημα που περνάς ως single σου δίνει την ευκαιρία να “καθαρίσεις” το μυαλό σου και να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους και τα θέλω σου. Ακούς καλύτερα την εσωτερική σου φωνή, χωρίς εξωτερικές παρεμβολές, με αποτέλεσμα να αποκτάς μεγαλύτερη σιγουριά και άνεση για το ποιος πραγματικά είσαι.

So…

Άσε τις ταμπέλες να οργιάζουν και ζήσε τη ζωή σου, όπως ΕΣΥ προτιμάς.

Δες κι αυτά: Αυτές είναι οι 10 πόλεις για να το ζήσεις ως εργένης στο έπακρον

Οι καλύτεροι λόγοι για να είναι κάποιος single στα twenties

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;