Εκλογές 2019: Με πέντε κάλπες η διαδικασία της ψηφοφορίας!
Οι Εκλογές 2019 φαίνεται να έχουν πέντε κάλπες για τους ψηφοφόρους και θα πάρουν αρκετό χρόνο παραπάνω!

Σύμφωνα με όλα τα σενάρια οι Εκλογές 2019 θα είναι τετραπλές! Το υπουργείο Εσωτερικών, έχει τεθεί προ πολλού, παρά την θέληση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας για να ολοκληρώσει την τετραετία του ως πρωθυπουργός, επί ποδός για την πιθανότητα τετραπλών εκλογών τον προσεχή Μάιο!

Αυτό θα είναι και η πρώτη φορά θα συμβεί, και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει σχετική εμπειρία! Οπότε πρέπει να βρεθούν λύσεις για όλα τα ζητήματα που μπορεί να τεθούν, αλλά και για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που συνεπάγεται.

Σχετικά πρόσφατα, μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Κώστας Πουλάκης αποκάλυψε δημόσια και λεπτομέρειες του αγώνα προετοιμασίες των υπηρεσιών.

Αναφέρει ότι ο σχεδιασμός προβλέπει για τις ευρωεκλογές να χρησιμοποιηθούν σιέλ ψηφοδέλτια, ενώ για τις εθνικές λευκά, αφήνοντας αδιευκρίνιστο αν θα χρησιμοποιηθούν διαφορετικού χρώματος ψηφοδέλτια για τις αυτοδιοικητικές και δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Πουλάκης σε συνέντευξή του ανέφερε μάλιστα ότι ετοιμάζονται παραγγελίες για 140.000 κάλπες, ενώ θα διπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα, από 15.000 με 20.000 που είναι σήμερα, στα 35.000, και θα παραγγελθούν εκαντοντάδες παραβάν για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και να κυλήσει ομαλά η ψηφοφορία για τις Εκλογές 2019!

Μόνο και μόνο ο διπλασιασμός των εκλογικών τμημάτων, δημιουργεί προβλήματα για την εύρεση του ανθρώπινου δυναμικού που θα δουλέψει εκεί, αλλά και το πώς θα πληρωθούν τα άτομα αυτά.

Δικαστικοί αντιπρόσωποι, μέλη εφορευτικών επιτροπών, δυνάμεις τάξεως και ασφάλειας, αποζημίωση όλων αυτών θα αυξήσουν τα έξοδα για τις Εκλογές 2019 στο τριπλάσιο!  Κάτι όχι και τόσο εύκολο. Σκέψου μόνο ότι στις τελευταίες εκλογές υπήρξαν αρκετά προβλήματα στη λειτουργία λόγω αρκετών απουσιών.

Παρόλα αυτά που είπαμε, το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει από τις τετραπλές εκλογές, είναι ο χρόνος!

Στην έλλειψη χρόνου θα συμβάλει και το νέο εκλογικό σύστημα, της απλής αναλογικής, που θα ισχύσει στις Αυτοδιοικητές εκλογές 2019 και θα αναγκάσει τους ψηφοφόρους να περάσουν συνολικά από πέντε αντί για τέσσερις κάλπες.

Ποιο αναλυτικά θα είναι ένας φάκελος με την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου, και άλλος φάκελος για την επιλογή των συμβούλων, αφού θα μπορεί κάποιος να ψηφίσει έναν δήμαρχο, αλλά υποψήφιους συμβούλους από διαφορετική παράταξη.

Πρόσωπα που γνωρίζουν το πώς εξελισσόταν η όλη διαδικασία μέχρι τώρα και τον χρόνο που απαιτούσε μιλάνε για την καθυστέρηση των ψηφοφόρων 25 λεπτά συν του χρόνου που θα περιμένουν στις ουρές. Και άλλο πρόβλημα βέβαια θα προκύψει και κατά τη καταμέτρηση των ψήφων!

Σύμφωνα με δηλώσεις από τους τεχνοκράτες του υπουργείου:

“το κύριο πρόβλημα είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών. Όσο μεγαλύτερη η καθυστέρηση, τόσο θα αυξάνουν προβληματισμοί τύπου “γιατί τα κρατάνε;” και τόσο θα φουντώνει η συνομωσιολογία για νοθεία. Καλό θα ήταν να υπάρξει μία ιεράρχηση σχετικά με την καταμέτρηση, δηλαδή να δοθεί προτεραιότητα στις εθνικές εκλογές, μετά στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και τέλος στις δημοτικές”

Για να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι στης 26ης Μαίου, είναι πλέον ή βέβαιο πως ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών θα αυξηθεί. Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα πάει και πολύ μετά τις 19:00 το βράδυ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βγει και έχει δηλώσει δημόσια ότι:

“οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους, με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα και με τρόπο που θα διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που γίνουν τετραπλές εκλογές τον Μάιο. Αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους, αν κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία να το ξεχάσουν”

Δες ακόμα: Εκλογές 2019: Εσύ πότε θα ήθελες να γίνουν; (POLL)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;