Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019: Το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων του Δήμου Αθηναίων!
Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 έχουν αρχίσει για τα καλά στον Δήμο Αθηναίων με τους υποψήφιους να συμμετέχουν στο πρώτο ντιμπέιτ!

Ο Δήμος Αθηναίων έχει μπει για τα καλά στους ρυθμούς για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Με τους υποψηφίους δημάρχους να συμμετέχουν στο πρώτο ντιμπέιτ.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Νίκος Σοφιανός είχαν την ευκαιρία, μέσα σε στενά χρονικά πλαίσια και δίχως υψηλούς τόνους, να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, με τη συζήτηση να εστιάζεται στον τομέα της ασφάλειας και της καθαριότητας, στο πρόβλημα των ναρκωτικών και στο μεταναστευτικό.

Ο Κώστας Μπακογιάννης είπε τα ακόλουθα:

“Δεν θέλουμε ιδιωτικοποιήσεις, ούτε απολύσεις. Θέλουμε να δώσουμε στο δήμο όλα τα εργαλεία για να κάνει τη δουλειά του καλύτερα. Δεν έχουμε κανένα λόγο να δαιμονοποιούμε οτιδήποτε.

Να παραδώσουμε μια καθαρή πόλη στους Αθηναίους. Και καθαρή πόλη σημαίνει καθαρά πεζοδρόμια, αποκομιδή, ανακύκλωση. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία.”

Ο Κώστας Μπακογιάννης έδωσε τις προειδοποιήσεις τους για  τη Φυλή, υποστηρίζοντας ότι ” “σκάει” το 2020 και γεμίζει”, λέγοντας πως “κινδυνεύουμε να γίνουμε Βηρυτός ή Τρίπολη”.

Κεντρικό θέμα στην ομιλία του ήταν το κομμάτι της ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας.

“Δεν θα βγάλουμε από την εξίσωση και την καταστολή. Και ο εκάστοτε δήμαρχος δεν μπορεί να εξαντλείται στο να καταγγέλλει τον εκάστοτε υπουργό”

Σε συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του για τα Εξάρχεια, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε: “Αν κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν, θα πρέπει διαβάσουν την επιστολή των 400 κατοίκων των Εξαρχείων. Θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης ή να συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια;”

Σχετικά με το ίδιο ζήτημα συμπλήρωσε ότι υπάρχει ανάγκη για μια “επίθεση πολιτισμού”!

Τελειώνοντας το λόγο του, ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για το μεταναστευτικό ζήτημα, προκρίνοντας έναν διαχωρισμό ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και ένα πλάνο διαμοιρασμού των παιδιών προσφύγων και μεταναστών σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε τα παρακάτω:

Έθεσε το θέμα της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης για την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης, τάχθηκε κατηγορηματικά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και άσκησε δριμύτατη κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή!

“Ο δήμος της Αθήνας είναι πλούσιος αλλά ήταν φτωχή η διαχείριση του. Από τα 85 εκατ. ευρώ που έχει δεσμεύσει η Περιφέρεια Αττικής για έργα, μόνο 10 εκατομμύρια έχει απορροφήσει, ενώ στο πρόγραμμα ‘ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ’ δεν μπήκε καν”

Για το θέμα των ναρκωτικών είπε ότι σύντομα θα περάσει από τη Βουλή το νομοθετικό πλαίσιο για τους χώρους ελεγχόμενης χρήσης.

Σε σχέση μεταναστευτικό- προσφυγικό, ανέφερε ότι είναι πλούτος για την Αθήνα η πολυπολιτισμικότητα της κοινωνίας της. Για την ένταξη των προσφύγων, ζήτησε ο δήμος να έχει σημαντικότερο ρόλο στις πολιτικές στέγασης, γλωσσομάθειας, και απασχόλησης των μεταναστών και προσφύγων και τάχθηκε και υπέρ του δικαιώματος να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές.

Για τον τομέα της ασφάλειας, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι “η ασφάλεια είναι θέμα δημοκρατίας”!

Ο Παύλος Γερουλάνος από τη μεριά του δήλωσε:

Ανέπτυξε το σχέδιό του για τη βελτίωση της εικόνας της Αθήνας μέσα από τη συγχώνευση υπηρεσιών για αποτελεσματικότερη φροντίδα, τη δημιουργία μικρών οάσεων πρασίνου και τις υιοθεσίες χώρων από ιδιώτες και φορείς.

Για την ασφάλεια πρότεινε τη συνεργασία του δήμου με την ΕΛ.ΑΣ., την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και τη συγκρότηση συμβουλίων γειτονιάς με τη συμμετοχή πολιτών.

Ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε ότι ο δήμαρχος οφείλει, όταν η κυβέρνηση ή οι κρατικοί φορείς δεν ανταποκρίνονται στα δίκαια αιτήματα που τους θέτει, να δρα και ως “δήμαρχος- ακτιβιστής”.

Επίσης, άσκησε κριτική στον κ. Μπακογιάννη, που δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση του, για την κατάρτιση, μεταξύ των υποψηφίων, ενός σχεδίου αντιμετώπισης των ναρκωτικών και το οποίο θα είναι δεσμευτικό για όποιον εκλεγεί να το υλοποιήσει.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, τόνισε ότι είναι λανθασμένη η μέχρι τώρα προσέγγιση και δεν υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση!

Ο Νίκος Σοφιανός από τη μεριά του δήλωσε:

Η αυτοδιοίκηση σήμερα αλλά και τα επόμενα χρόνια, είναι δέσμια των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχουν ψηφίσει τα κόμματα στα οποία πρόσκεινται.

Κατήγγειλε ότι επιχειρείται η απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί, ενώ, όπως είπε, οι πολίτες σε πέντε χρόνια έχουν να πληρώσουν σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ δημοτικά τέλη.

Για το θέμα των ναρκωτικών, προειδοποίησε ότι η λειτουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης θα σήμαινε πόλεμο για αυτούς. Και εναντιώνεται, πλήρως, στην ύπαρξή τους!

Σε σχέση με το μεταναστευτικό σημείωσε πως “οι μετανάστες είναι μέρος του Αθηναϊκού λαού”!

Δες επίσης: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Βγήκαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τον Δήμο Αθηναίων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;