Facebook: Νέος νόμος απαγορεύει τη συλλογή προσωπικών δεδομένων χωρίς μέτρο!
Μία νέα νομοθεσία έρχεται να βάλει τέρμα στη συλλογή προσωπικών δεδομένων από το Facebook!

Το τελευταίο διάστημα είχε δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος με τα προσωπικά δεδομένα και τον τρόπο που τα χειρίζεται το Facebook και γενικά οι εταιρείες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ! Μάλιστα αν θυμάσαι καλά είχαν γίνει και κάποια δικαστήρια που έχουν να κάνουν με πληροφορίες που δόθηκαν από την ιστοσελίδα.

Έτσι, έρχεται η υπηρεσία ανταγωνισμού της Γερμανίας να ανακοινώσει μέτρα καταστολής των πρακτικών συλλογής δεδομένων του Facebook, επικαλούμενη κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά που κατέχει το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο με στόχο την συλλογή πληροφοριών για τους χρήστες του εν αγνοία τους και χωρίς την συγκατάθεσή τους!

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία απαγόρευσε στο Facebook να αναρτά στο προφίλ των χρηστών του δεδομένα που έχουν μαζευτεί σε εξωτερικές εφαρμογές όπως το WhatsApp και το instagram. Αυτό έχει ως στόχο τον περιορισμό της εκμετάλλευσης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από την εταιρεία Facebook.

“Το Facebook δεν μπορεί πλέον να αναγκάζει τους χρήστες του να αποδεχθούν την σχεδόν απεριόριστη συγκέντρωση των προσωπικών τους δεδομένων”, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Bundeskartellamt Αντρέας Μουντ στους δημοσιογράφους.

Η γερμανική υπηρεσία είχε ως κύριο μέλημα της να καταπολεμήσει τους τρόπους με τους οποίους το Facebook αποκτά δεδομένα χρηστών άλλων εφαρμογών, καθώς και τον online εντοπισμό ατόμων που δεν είναι καν μέλη.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιεί η εφαρμογή περιλαμβάνει τον εντοπισμό επισκεπτών από ιστοσελίδες μέσω ενός ‘like’, καθώς και σε σελίδες όπου παρακολουθεί ανθρώπους ακόμη και αν δεν ένδειξη της παρουσίας του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την ασκήσει έφεσης κατά αυτής της απόφασης, η οποία είναι το αποτέλεσμα, μόλις τριετούς έρευνας!

Το βασικό επιχείρημα της εταιρείας είναι ότι η γερμανική υπηρεσία υποτίμησε τον ανταγωνισμό που η πλατφόρμα αντιμετωπίζει και την υπονόμευση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων που ισχύει από πέρυσι!

Η έρευνα της γερμανικής εταιρείες είχε και στο μυαλό της όλα όσα είχαν γίνει με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών στις ΗΠΑ το 2016.

Δες επίσης: Η νέα αλλαγή που θα έρθει στο Facebook θα σου λύσει τα χέρια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;