Εκλογές 2019: Πάμε στις κάλπες στις 26 Μαΐου;
Κλειδώνει η ημερομηνία για τις εθνικές εκλογές 2019!

Τις τελευταίες μέρες έχει διατυπωθεί πολλές φορές η εκτίμηση πως οι Εκλογές 2019 είναι πάρα πολύ κοντά και μάλιστα σε πολύ συγκεκριμένη ημερομηνία. Η 26η Μαΐου φαίνεται να είναι η επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής τους, βάσει των όσων έχουν ειπωθεί τόσο από τη συμπολίτευση, όσο και την αντιπολίτευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα έχει εκφράσει τη συγκεκριμένη πεποίθηση κατ’ επανάληψη, ενώ έχουν υπάρξει πολλά δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου που συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση δε φαίνεται να αντιτίθεται στην πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες αφού κάτι τέτοιο φαίνεται να τη διευκολύνει, αφενός γιατί τα κόμματα τα οποία κινούνται στον χώρο ενδιαμέσως του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών – Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων σε πρώτο πλάνο, αλλά και το Κίνημα Αλλαγής, σε δεύτερο – απειλούνται είτε από τις ήδη σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό τους είτε από πλήρη μεγάλη εκλογική ήττα και πλήρη διάλυση και αφετέρου γιατί η εκλογική μάχη μέχρι τις 26 Μαΐου μπορεί να δοθεί με τους δικούς του όρους στο πεδίο της οικονομίας, στο οποίο το επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσει το πακέτο των «θετικών μέτρων».

Είναι σημαντικό εξάλλου για τον ΣΥΡΙΖΑ να μην περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο, ώστε να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση με τον Πάνο Καμμένο, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποβεί ζημιογόνο στην εκλογική αναμέτρηση.

Προς επίρρωση των παραπάνω, έρχεται η δήλωση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος έκανε την παραπάνω δήλωση:

«Ως προς το κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο, ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου».

Δείτε επίσης: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Βγήκαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τον Δήμο Αθηναίων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;