Τοξική φιλία: 5 σημάδια που δεν πρέπει με τίποτα να παραβλέψεις

Από neolaia.gr Team 3 Φεβρουαρίου 2019

Ήρθε η ώρα να αποκωδικοποιήσουμε κάποιες συμπεριφορές των φίλων μας!

Μπορεί οι φίλοι να είναι πράγματι μια «οικογένεια» ανθρώπων που επιλέγουμε και διαμορφώνουμε όσο περνάει ο καιρός, όμως δεν ανήκουν όλοι οι φίλοι σε αυτό το μοντέλο.

Περνάτε καλά, έχετε στην πλάτη σας χρόοονια παρέας, ανελέητου nightlife, ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα και αξέχαστες εμπειρίες. Ο καιρός περνάει όμως, σιγά σιγά όλοι μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε, αλλάζουμε προτεραιότητες, προσδοκίες και τα στάνταρ μας για τους ανθρώπους μεταβάλλονται εξίσου.

Ποια είναι τα σημάδια, λοιπόν, που μαρτυρούν ότι μια φιλία τείνει να γίνεται όλο και περισσότερο τοξική με το πέρασμα του χρόνου;

1. Στο λέει η ίδια σου η διαίσθηση (Και μην κάνεις πως δεν την ακούς). Αισθάνεσαι να αλλάζουν οι προθέσεις και ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει. Δεν μπορείς να σιγουρευτείς αν πρόκειται για ζήλια, για ανάγκη να σε μειώνει συνέχεια, όμως μέσα σου ξέρεις ότι κάτι έχει αρχίσει να στραβώνει ανάμεσά σας.

2. Μονοπωλεί συνέχεια τις συζητήσεις σας και δε σου αφήνει χώρο και χρόνο να εκφράσεις τη γνώμη σου ή να μιλήσεις για πράγματα που σε απασχολούν.

3. Αισθάνεσαι ότι θέλει να έχει τον «έλεγχο» της σχέσης σας για το που θα πηγαίνετε, τι θα κάνετε κλπ.

4. Όταν βλέπει πως κάνεις παρέα με άλλους ανθρώπους, τσαντίζεται ή απομακρύνεται από σένα, χωρίς εξήγηση, μάλλον για να αποφύγει να σου εκφράσει τις σκέψεις τις.

5. Έχει αρχίσει να σε βλέπει ανταγωνιστικά, πράγμα που ξεκινά απ’ το πιο ασήμαντο μέχρι το πιο μεγάλο συμβάν.

Δες κι αυτό: 3 ευεργετικές ιδιότητες μιας πραγματικής φιλίας
Ζήλεια: 10 σημάδια που φανερώνουν πως κάποιος σε ζηλεύει «κρυφά» (video)
ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486