3 τρανταχτά σημάδια που φανερώνουν ότι ακόμα σου λείπει ο πρώην
Είσαι σίγουρη ότι τον έχεις ξεπεράσει;

Οι σημαντικές και μακροχρόνιες σχέσεις που κάναμε με κάποιους ανθρώπους έχουν σημαδέψει τη ζωή μας και όχι μόνο τη συναισθηματική-ερωτική. Μαζί βγαίνατε, από κοινού ανακαλύψατε ένα σωρό μέρη και ζήσατε τόσες πολλές εμπειρίες και στιγμές που δύσκολα διαγράφεις από το μυαλό σου μια και καλή.

Άλλωστε, είναι γεγονός ότι ο εγκέφαλός μας δεν είναι κάρτα μνήμης ή σκληρός δίσκος, ώστε να μπορούμε να αφαιρέσουμε, σχεδόν χειρουργικά, τις μνήμες από έναν άνθρωπο και να τις αποχαιρετήσουμε μια για πάντα.

Ο χωρισμός είναι δύσκολη φάση και οι αναμνήσεις είναι κάτι που μας βασανίζει πολύ συχνά, παρότι μπορεί να προσπαθούμε με τα χίλια ζόρια να “βγάλουμε” κάποιον από μέσα μας και να προχωρήσουμε σίγουροι στο επόμενο βήμα.

Πώς θα σιγουρευτείς ότι ο πρώην σου κόβει ακόμα βόλτες στο μυαλό σου, παρότι μπορεί να έχει περάσει ένα εύλογο, έως και μεγάλο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που χωρίσατε οριστικά;

1. Έχεις ξεχάσει κάθε τι δυσάρεστο και αρνητικό χαρακτήριζε τη σχέση σας

Εμπειρικά τουλάχιστον, οι άνθρωποι το κάνουμε αυτό και είναι (δυστυχώς) ένας καταραμένος μηχανισμός της μνήμης. Την περίοδο που είσασταν μαζί δεν μπορούσες να συγχωρήσεις το παραμικρό, είχατε έντονους καυγάδες και ένα σωρό πράγματα σου έφταιγαν στη συμπεριφορά και το χαρακτήρα του. Τώρα ο καιρός περνάει και ανακαλείς τις καλές σας στιγμές, ενώ οι αμήχανες και “κακές” στιγμές είναι λες και δεν συνέβησαν ποτέ. Trust me, συνέβησαν!

2. Συγκρίσεις all over the place

Αν μπαίνεις συνέχεια στη διαδικασία να τον συγκρίνεις με κάθε καινούριο πρόσωπο που γνωρίζεις, τότε σίγουρα δεν τον έχεις ξεχάσει ακόμα. Ειδικά αν βγαίνει κάθε φορά “νικητής” στο παιχνίδι της σύγκρισης, αυτό σημαίνει πως η εξιδανίκευση γύρω απ΄το πρόσωπό του έχει φτάσει σε πολύ ψηλό λέβελ.

3. Στον θυμίζουν όλα 

Μέρη που πήγατε για φαγητό και ποτό, μακρινοί προορισμοί που ταξιδέψατε, αλλά και κοντινοί, από το σαλόνι μέχρι το κρεβάτι σου. Αν στο θυμίζουν όλα, παρότι έχει περάσει πολύς καιρός, ίσως δεν τον έχεις ακόμα ξεπεράσει, όπως επιμένεις να λες σε όλους γύρω σου. Και δεν πειράζει, άσε το χρόνο να κάνει τη δουλειά του. Δεν προσαρμοζόμαστε όλοι με τους ίδιους ρυθμούς στις μεγάλες συναισθηματικές ανακατατάξεις.

Δες κι αυτό: Γιατί μετά το χωρισμό κάνουμε τόσες προσπάθειες επανασύνδεσης;
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 0 
 1