Φοιτητική ζωή: 5 ιδανικά στέκια στην Κέρκυρα!
Η φοιτητική ζωή στην Κέρκυρα είναι υπέροχη και μπορείς να βρεις πολλά εναλλακτικά στέκια για να συχνάζεις με την παρέα σου!

Η Κέρκυρα είναι ένα πανέμορφο νησί του Ιονίου με πλούσια παράδοση, μακραίωνη ιστορία και πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που αγκαλιάζει επίσης τη φοιτητική ζωή, όπως οι άλλες επαρχίες της Ελλάδας.

Στην πόλη της Κέρκυρας θα γνωρίσεις πολλούς φοιτητές απ’ το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, είτε από το Τεχνών Ήχου και Εικόνας, είτε από το τμήμα Ιστορίας, από την Αρχειονομία, το Μεταφραστικό και διάφορα άλλα.

Για να μην ψάχνεις επομένως από εδώ και από εκεί, σου έχουμε μια λίστα με τα καλύτερα στέκια της πόλης, καφέ και μπαράκια για πιο βράδυ, όπου θα βρεις πραγματικά αυτό που ψάχνεις.

1. Πολύτεχνο

Το Πολύτεχνο είναι σταθερά το απόλυτο φοιτητικό στέκι, στο οποίο, πέρα από φοιτητές, συχνάζει και πολύς άλλος κόσμος που απολαμβάνει ροκ μουσική και νόστιμο ποτό. Το μαγαζί λειτουργεί ως πολυχώρος, όπου γίνονται διάφορα πολιτιστικά events, εκθέσεις και εκδηλώσεις κάθε είδους.

Το Πολύτεχνο είναι ένα ιδανικό στέκι στην Κέρκυρα, που αποτελεί συνδετικό κρίκο των καλλιτεχνικών τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ευρύτερο κοινό και λειτουργεί παράλληλα ως hotspot που φιλοξενεί τις δημιουργικές πρωτοβουλίες και δράσεις των φοιτητών και άλλων σύγχρονων καλλιτεχνών.

Σχολεμβούργου 29, Νέο Φρούριο

2. Αλχημικά Υλικά

Τα Αλχημικά υλικά είναι ένα μικρό στέκι που συχνάζουν τόσο ντόπιοι θαμώνες όσο και φοιτητές στην Κέρκυρα που προέρχονται από άλλες πόλεις. Ξεχωρίζει για τη φιλικότητα του προσωπικού, την ποικιλία του σε μπύρες και κρασιά και τη μουσική του. Θα το βρεις ανάμεσα στα διάφορα τσιπουράδικα πίσω απ’ τα Δικαστήρια της Κέρκυρας, κοντά στο λιμάνι.

Προσαλένδου 18, Σπηλιά, Παλιά Πόλη

3. Μηχανή του Χρόνου

Η Μηχανή του Χρόνου είναι ένα ψαγμένο μπαράκι που θα βρεις στην περιοχή Σπηλιά της Παλιάς Πόλης. Είναι χτισμένο με πέτρα και έχει παντού κάδρα που αναπαριστούν φημισμένους καλλιτέχνες και πόστερ παλιών διαφημίσεων που δίνουν μια αυθεντική vintage αισθητική στο χώρο. Αν σ’ αρέσει, λοιπόν, η ελληνική και ξένη ροκ μουσική, θες να διασκεδάσεις με φίλους και να απολαύσεις το ποτό σου, αυτό το μέρος θα σε βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπο.

Αλυπίου 5-7, Σπηλιά, Παλιά Πόλη

4. Bristol

Το Bristol είναι ένα εμβληματικό cafe bar του νησιού που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και βλέπει την πίσω πλευρά του Δημαρχείου. Αποτελεί ένα αγαπημένο στέκι τόσο για ντόπιους όσο και για φοιτητές και ταξιδιώτες. Ξεχωρίζει για την αισθητική του, τους καθρέφτες στους τοίχους και τα διάφορα διακοσμητικά του, πράγμα που το καθιστά ένα ιδανικό μέρος για να πιεις το ποτό σου και να χαλαρώσεις με την παρέα σου.

Ευγενίου Βουλγάρεως 49, Παλιά Πόλη, Κέρκυρα 

5. Puppet

Το Puppet είναι ένα κουκλίστικο cafe bar της πόλης που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το Bristol σε ένα στενόμακρο βενετσιάνικο κτίριο με παστέλ χρώματα. Είναι το απόλυτα παρεΐστικο καφέ μπαρ, με βινύλια στους τοίχους, ψαγμένες μουσικές και πεντανόστιμες σπιτικές λεμονάδες.

Δ. Κόλλα 1, έναντι Δημαρχείου

Δες κι αυτό: Στέκια στη Πάτρα: Τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Άρη
72'
1 - 1
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΑΕΚ
35'
1 - 0
Παν
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
7'
47 - 45
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
  
 1