Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πεινάμε μετά το αλκοόλ και το ξενύχτι;

Από neolaia.gr Team 3 Φεβρουαρίου 2019

Μια βρετανική έρευνα ρίχνει φως σε ένα ζήτημα που αφορά τα Σαββατοκύριακά μας!

Βγαίνεις Σάββατο βράδυ, πίνεις το ένα ποτό μετά το άλλο και στα καπάκια, έτσι για το high της βραδιάς, κοπανάς και 1-2 σφηνάκια ή παίρνετε shaker με την παρέα σου και τα σφηνάκια γίνονται πολλά! Στο δρόμο για το σπίτι, λοιπόν, σε πιάνει μια άνευ λόγου και αιτίας, μια ανεξήγητη λιγούρα και θες να καταβροχθίσεις ό,τι βρεθεί στο διάβα σου. Το σουβλάκι μοιάζει παράδεισος και δεν αντιστέκεσαι… υποκύπτεις στον πειρασμό και τρως ένα χοτ ντογκ απ’ το βρώμικο της γειτονιάς σου.

Γιατί όμως; Γιατί πεινάμε τόσο πολύ μετά το ποτό και το ξενύχτι;

Την απάντηση φαίνεται να δίνει μια βρετανική έρευνα, ρίχνοντας φως στο μυστήριο που κυριεύει τα Σαββατόβραδά μας. Με βάση την έρευνα, το αλκοόλ που καταναλώνουμε δημιουργεί στον εγκέφαλο μας ένα αίσθημα πείνας, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται τα εγκεφαλικά σήματα δίνοντάς εντολή στο σώμα μας να καταβροχθίσει ό,τι βρεθεί μπροστά του.

Η διεξαγωγή της έρευνας πραγματοποιήθηκε σε πειραματόζωα, αλλά παρόλα αυτά, οι ερευνητές απεφάνθησαν, με σχετική τους δημοσίευση στο περιοδικό Nature Communications, ότι ίσως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το ανθρώπινο είδος.

Μάλιστα εντυπωσιακό είναι επίσης το εξής: Όταν οι επιστήμονες έδωσαν ένα φάρμακο στα ποντίκια, το οποίο φράκαρε τους σχετικούς νευρώνες στον εγκέφαλό τους, τα ποντίκια που είχαν πιει αλκοόλ δεν πεινούσαν πλέον τόσο.

Η εξήγηση είναι προφανή, λοιπόν: Μας ανοίγει η όρεξη και δε λέει να κλείσει ακριβώς γιατί ο ίδιος μας ο εγκέφαλος δίνει την σχετική εντολή, αφού τον προτρέψουμε εμείς οι ίδιοι με το αλκοόλ.

Μη νιώσεις ενοχές την επόμενη φορά που θα ξυπνήσεις μετά από βραδινή έξοδο και θυμηθείς ξάφνου τις χτεσινές ατασθαλίες… φταίει η ανατομία του εγκεφάλου μας.

Δες κι αυτό: 5 τροφές που θα σε σώσουν από το βάρβαρο hangover!
ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486