Γιατί πρέπει να σταματήσεις άμεσα να
Μια συνήθεια που δεν είναι και τόσο "αθώα" τελικά!

Πολλοί άνθρωποι, από άγχος, αμηχανία ή ιδεοψυχαναγκασμό, αποκτούν τη συνήθεια να “τρώνε” τα νύχια τους και πραγματικά να μην αφήνουν σπιθαμή. H “ονυχοφαγία”, επίσημος όρος της συνήθειας, φανερώνει εσωτερίκευση του στρες, το οποίο αντί να επικοινωνείται, με κάποιο λειτουργικό τρόπο, προς τα έξω, αντιθέτως εκφράζεται ασυνείδητα από το άτομο.

Πέραν του ότι πρόκειται για μια εν μέρει αντιαισθητική συνήθεια, με άδικο, ωστόσο, κοινωνικό στίγμα, στο φάγωμα των νυχιών ελλοχεύει ένας κίνδυνος, τον οποίο δεν πρέπει να παραβλέψουμε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ειδικούς, το να τρώει κανείς τα νύχια του ενέχει κινδύνους για την υγεία , καθώς στα νύχια μας υπάρχουν μικρόβια όλων των ειδών, ορισμένα από τα οποία προκαλούν σαλμονέλα και μολύνσεις, όπως η E.coli.

Όταν τρώμε τα νύχια μας, τα μικρόβια αυτά είναι λογικό πως κυκλοφορούν παντού στο στόμα και μεταφέρονται στο έντερο, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει γαστροεντερική λοίμωξη και να πυροδοτήσει κοιλιακό πόνο. Πέραν αυτού, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μεταφέρονται τα μικρόβια στα δόντια μας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες στοματικών μολύνσεων, όπως για παράδειγμα η ουλίτιδα.

Είναι σίγουρα δύσκολο να διώξουμε το άγχος, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε, γιατί, καθώς φαίνεται, η συνήθεια φαγώματος των νυχιών δεν είναι και τόσο “αθώα” τελικά!

Δες κι αυτό: Τι θα συμβεί αν σταματήσεις να πλένεις τα χέρια σου για δύο μήνες;
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;