Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν ερωτευόμαστε;
Ο έρωτας επηρεάζει το σώμα μας με τον εξής τρόπο!

Ο έρωτας μπορεί να σε βρει από εκεί που δεν το περιμένεις. Δε σου χτυπάει ακριβώς την πόρτα, αλλά μπορεί να σε “πιάσει” απροετοίμαστο/η και να σε ανεβάσει στα ουράνια απ’ το πουθενά. Τη μια μέρα με πιτζάμα και νέτφλιξ, την επόμενη με το τηλέφωνο στο χέρι και αρώματα να ψεκάζεις όλη την πολυκατοικία.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ που οφείλονται οι λεγόμενες “πεταλούδες στο στομάχι” και η όλη αντίδραση του οργανισμού μας, όταν είμαστε ερωτευμένοι;

Πώς επηρεάζει τελικά ο έρωτας το σώμα μας;

Οξύνονται οι αισθήσεις μας

Όλες οι αισθήσεις μας: Όσφρηση, αφή, όραση, ακοή, τη γεύση την αφήνω στη δική σου κρίση. Λόγω του ότι είμαστε κατασκευασμένοι απ’ τη φύση έτσι ώστε να διαιωνίζουμε το είδος, η όσφρηση, για παράδειγμα, είναι μια απ’ τις πρώτες αισθήσεις που κινητοποιούνται και βελτιώνονται, προκειμένου να έρθουν κοντά δυο άνθρωποι.

Ως προς την ακοή και την όραση, υπάρχει επίσης εξήγηση: Όταν νιώθεις ερωτευμένος/η, αυξάνεται η έκκριση σεροτονίνης στον οργανισμό σου, η ορμόνη που, όπως ξέρουμε, ευθύνεται για την ευφορία που αισθανόμαστε.

Η αίσθηση της αφής, απ’ την άλλη, οξύνεται κι εκείνη, όταν νιώθει κανείς ερωτευμένος. Είναι αυτό που λέμε ότι το άγγιγμα ενός συγκεκριμένου ατόμου μπορεί να σε “ηλεκτρίσει”. Μπορεί το πρόσωπό σου να κοκκινίζει και η καρδιά σου να χτυπά σε μη παραδοσιακούς ρυθμούς, ενώ ο άλλος δεν έχει καμία γνώση του ότι αισθάνεσαι έτσι.

Το δέρμα μας γίνεται έξτρα ευαίσθητο στην αφή, καθώς στο σώμα μας ξεχειλίζουν χιλιάδες ορμόνες, οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε τα πάντα πολύ εντονότερα από ότι πριν.

Απίστευτο πράγμα ο έρωτας και η επίδρασή του στο σώμα μας!

Δες κι αυτό: Γιατί μετά το σεξ «πετάμε στα σύννεφα»;
6 αλάνθαστα σημάδια ότι είναι τρελά ερωτευμένος μαζί σου
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;