5 συμπεριφορές που απομακρύνουν τους ανθρώπους από δίπλα μας
Πρέπει να το παραδεχτούμε κάποια στιγμή ότι δε φταίνε μόνο οι άλλοι!

To ξέρουμε καλά ότι είναι πρακτικά και θεωρητικά αδύνατον το να αρέσουμε και να τα πηγαίνουμε καλά με όλους, διότι έχουμε διαφορετικές απαιτήσεις, προσδοκίες απ’ τη ζωή και χαρακτήρες εν γένει.

Έχεις αναρωτηθεί όμως τι συμβαίνει με εκείνες τις συναναστροφές σου που διακόπηκαν έτσι ξαφνικά ή ένιωθες από καιρό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και είχαν ημερομηνία λήξης; Κάποιες φορές, μπορεί ο χαρακτήρας και η στάση μας απέναντι σε κάποιους ανθρώπους να μη βρίσκει ανταπόκριση, να μην αρέσει και επομένως, άτομα που ήθελες να κρατήσεις στη ζωή σου, απλά απομακρύνθηκαν.

Τι μπορεί να ευθύνεται, λοιπόν;

1. Έχεις άμυνες και γίνεσαι εχθρικός/η στους τσακωμούς

Εννοείται πως θα τσακωθείς με τους γύρω σου κάποια στιγμή, γιατί κάτι έχει στραβώσει. Ωστόσο, αν κάθε φορά που κάποιος πάει να σου πει κάτι, εσύ σταυρώνεις τα χέρια και ορθώνεις τοίχους, τότε τι περιμένεις; Άσε τις άμυνες και αξιοποίησε την ανατροφοδότηση που σου δίνουν, όπως περιμένεις κι εσύ απ΄τους άλλους να κάνουν σε ανάλογη περίπτωση.

2. Control freak

Πέρα απ’ τις ερωτικές σχέσεις, αν έχεις την ανάγκη να ελέγχεις τους γύρω σου ή περιμένεις συγκεκριμένα πράγματα που, αν δε στα δώσουν, με τον τρόπο που θες, απογοητεύεσαι, χτυπάς την πόρτα και φεύγεις, τότε τι να κάνει ο άλλος;

3. Δεν ακούς

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι λίγο ή πολύ, είναι ότι δεν ακούμε πραγματικά τι μας λένε οι άλλοι. Δεν ακούμε και δεν καταλαβαίνουμε, επομένως πολύ συχνά διαφωνούμε, απλώς και μόνο επειδή δεν καταλάβαμε το επιχείρημα. Είναι κρίμα να μην ακούς είτε τα επιχειρήματα είτε τις εξομολογήσεις των άλλων, όταν εκείνοι σε προσέχουν πραγματικά όταν μιλάς.

4. Γίνεσαι επικριτική/ος (Παραπάνω από το κανονικό!)

Αν κάποιος αισθανθεί ότι “δεν πέφτει τίποτα κάτω” χωρίς να σχολιαστεί, είναι λογικό να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, προκειμένου να γλιτώσει την αρνητική συμπεριφορά και την άδικη κριτική. Σίγουρα η κριτική δεν είναι πάντα άδικη, αλλά όλοι έχουμε ανάγκη να αισθανόμαστε ασφαλείς σε μια παρέα ή σε μια σχέση! Αν “ξεμπροστιάζεις” συνέχεια τον άλλον, πόσο ασφαλής να νιώθει πια γύρω σου;

5. Μιλάς για σένα σα να μην υπάρχει αύριο

Οκ, το κατανοώ ότι σου συμβαίνουν διάφορα, αλλά έχε στο νου σου ότι συμβαίνουν σε όλους, αν όχι τα ίδια, έστω παρόμοια. Δεν είναι εύκολα για κανέναν τα πράγματα, όμως καλό είναι να συμπάσχεις με τα προβλήματα των γύρω σου, όχι να αναλώνεσαι και να συζητάτε MONO αυτά που απασχολούν εσένα.

Δες κι αυτό: 11 πράγματα που κάνουν (και δεν κάνουν) οι ευτυχισμένοι άνθρωποι
5 γυναικείες συμπεριφορές που εκνευρίζουν τους άντρες!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;