Έρευνα: Είναι ο χωρισμός ωφέλιμος για την υγεία σου;
Εσύ τι πιστεύεις;

Χώρισες πρόσφατα και νιώθεις την καρδιά σου έξω απ’ το σώμα σου, δε μπορείς να το συνειδητοποιήσεις με τίποτα και όλα σου φαίνονται μάταια πια. Κάνε υπομονή, γιατί σου έχουμε σημαντικές εξελίξεις γύρω απ’ τη συναισθηματική “γάγγραινα” που λέγεται χωρισμός.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, ένα (οδυνηρό) γεγονός της προσωπικής μας ζωής, όπως ο χωρισμός, μπορεί να αποβεί ευεργετικό για την υγεία μας. Θα με ρωτήσεις “πώς” και λογικό!

Με βάση την έρευνα, λοιπόν, πολλοί άνθρωποι που χώρισαν, κατάφεραν να εξελιχθούν μετά το χωρισμό, λόγω του ότι άρχισαν να απολαμβάνουν πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σταδιακά ανακάλυπταν όλο και περισσότερα πράγματα για τον εαυτό τους.

Ένα τόσο “σοκαριστικό” για το συναίσθημα συμβάν, όπως το να χωρίσεις ξαφνικά με κάποιον που αγαπάς, μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για τη δημιουργία μιας εντελώς διαφορετικής και νέας περιόδου, απ’ την οποία ξεπηδούν ένα σωρό νέες προοπτικές και σχέδια για τη ζωή. Αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στις ανάγκες σου, δίνεις χώρο στον εαυτό και το χαρακτήρα σου να προοδεύσει, να εξερευνήσει ένα σωρό πλευρές και ενδιαφέροντα.

Πώς ξέρουμε ότι ένας χωρισμός είναι ωφέλιμος για τη σωματική και ψυχολογική μας υγεία;

1. Αποκτάς μεγαλύτερη ηρεμία, πράγμα που σου δίνει χώρο για ενδοσκόπηση και αναπροσδιορισμό στόχων και προτεραιοτήτων. Φροντίζεις περισσότερο τον εαυτό σου και προνοείς για εσένα.

2. Γυμνάζεσαι περισσότερο, πράγμα που σε βοηθά να αντιμετωπίσεις άμεσα το ανείπωτο πένθος της συναισθηματικής απώλειας. Και βελτιώνεις τη φυσική σου κατάσταση και αισθάνεσαι μεγαλύτερη ψυχική ευφορία.

3. Έρχεσαι κοντά με ανθρώπους που είχες απομακρύνει, λόγω της σχέσης σου, βελτιώνοντας σε σημαντικό βαθμό τις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

4. Βάζεις ένα τέλος στις διατροφικές ατασθαλίες, πράγμα που κατά κόρον κάνατε μαζί, ξεκινάς να τρως πιο σωστά και το κάνεις για εσένα και μόνο.

Δες ακόμα: Οι φάσεις που περνάμε όλοι μετά τον χωρισμό!

Γιατί μετά το χωρισμό κάνουμε τόσες προσπάθειες επανασύνδεσης;

7 σημαντικά πράγματα που μας μαθαίνει ένας χωρισμός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
FT
1 - 1
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
3'
0 - 0
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;