Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι τόσο αβλαβές όσο πίστευες! - Νέα έρευνα προειδοποιεί
Τελικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι και τόσο ακίνδυνο όσο πίστευες!

Αν είσαι καπνιστής και έχεις σκεφτεί ότι με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου θα μπορέσεις να κόψεις το κάπνισμα, πρέπει να διαβάσεις αυτή τη νέα έρευνα! Βλέπεις έρχεται και αλλάζει όσα πίστευες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το τι κάνει στον οργανισμό σου.

Μάλιστα η νέα επιστημονική έρευνα μιλάει για σοβαρές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία!

Πιο συγκεκριμένα, η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου αυξάνει την πιθανότητα ο καπνιστής που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο να πάθει εγκεφαλικό, έμφραγμα ή στεφανιαία νόσο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλή τον επίκουρο καθηγητή Πολ Ντούντα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάνσας, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε διεθνές συνέδριο για τα εγκεφαλικά της American Stroke Association στη Χαβάη έκαναν μία από τις μεγαλύτερες έρευνες.

Ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 410.000 ανθρώπους, από τους οποίους οι 66.800 ήσαν τακτικοί χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, ενώ οι 343.900 δεν είχαν ποτέ κάνει χρήση. Όπως διαπιστώθηκε, σε σχέση με τους μη χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, αυτοί που το χρησιμοποιούσαν είχαν κατά μέσο όρο 71% μεγαλύτερο κίνδυνο για εγκεφαλικό, 59% για έμφραγμα ή στηθάγχη και 40% για στεφανιαία νόσο, ενώ είχαν, επίσης, διπλάσια πιθανότητα να είναι και καπνιστές!

“Συγκριτικά με τους μη χρήστες, οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου ήταν νεότεροι σε ηλικία, είχαν μικρότερο σωματικό βάρος και χαμηλότερα ποσοστά διαβήτη” δήλωσε ο κ. καθηγητής.

Η Αμερικανική Ένωση Εγκεφαλικού επισήμανε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη δεν παύουν να είναι προϊόντα καπνού! Με αποτέλεσμα η χρήση τους χρειάζεται προσοχή και πρέπει να υπόκειται σε όλους τους νόμους που αφορούν αυτά τα προϊόντα.

Η ίδια ένωση ζητά, επίσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα για να περιορισθεί η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων και η εμπορική προώθηση και πώλησή τους μεταξύ των νέων. Τονίζοντας ότι η επίπτωσή τους στην υγεία χρειάζεται να διερευνηθεί περαιτέρω.

Μάλλον, πρέπει να σκεφτείς ξανά αυτά που ήξερες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τις “ευεργετικές” του ιδιότητες!

Δες επίσης: Ένα παιδί 9 χρονών κρατά ένα τσιγάρο στα χέρια και ζητά αναπτήρα, πως αντιδρά ο κόσμος;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;