Πρώτο ραντεβού: 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις στο μυαλό σου
Για να κυλήσει ομαλά η πρώτη συνάντηση!

Το έχουμε καταλάβει για τα καλά: Μεγαλώνοντας, οι σχέσεις γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, πόσο μάλλον οι ερωτικές σχέσεις!

Τα πράγματα δεν είναι μόνο άσπρο-μαύρο, δεν είναι “είμαστε μαζί” ή “δεν είμαστε μαζί”, γιατί ενδεχομένως να βλέπεις κάποιον, με τον οποίο περνάτε πολύ καλά, αλλά δεν έχετε ξεκαθαρίσει που πηγαίνει το μεταξύ σας, είτε γιατί δεν το έχετε σκεφτεί, είτε γιατί απλά σας αρέσει, όπως είναι.

Και επειδή, λοιπόν, τα πρώτα ραντεβού μπορεί να γίνουν πολύ tricky και πάντα θα υπάρχει βέβαια λίγο άγχος για το καινούριο, σου έχω εδώ 5 βασικούς κανόνες για να έχεις στο μυαλό σου, κατά τη διάρκεια του πρώτου σας ραντεβού:

1. Άσε την κτητικότητα στην άκρη

Βρίσκεστε τετ α τετ για πρώτη φορά, οπότε καλύτερα να είσαι cool, για να μη φρικάρετε από την πρώτη κιόλας συνάντηση. Αν κάποιος από τους δύο σας έχει διάθεση για ξεσκαρτάρισμα σε πρώην ή ζήλιες κάθε είδους βάλτε ένα στοπ στη συζήτηση όσο είναι νωρίς.

2. Κοίτα να περάσεις καλά

Το βασικότερο είναι να διασκεδάσεις τη γνωριμία σας και να το δεις σαν μια εμπειρία που θα κρατήσεις για σένα. Ακόμη κι αν έχεις άγχος ή δεν ξέρεις τι να πεις στην αρχή, ξεκίνα με τις απλές ερωτήσεις που όλοι κάνουμε σε κάποιον που δε γνωρίζουμε καλά και σιγά σιγά η συζήτηση θα αρχίσει να κυλάει από μόνη της!

3. Εγκράτεια στις αποκαλύψεις

Το ξέρω πως ειδικά αν έχεις καιρό να βγεις date με κάποιον μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να μοιραστείς μαζί του ή μαζί της όσα πράγματα έχεις μέσα σου και δεν έχεις πει σε κανέναν τον τελευταίο καιρό. Είναι πολύ υγιές το να εκφράζεσαι συναισθηματικά στους άλλους, όμως πρόσεξε γιατί αν είναι πρώτο ραντεβού ο άλλος ή η άλλη δε σε γνωρίζει ακόμα καλά ούτε για να σου δώσει συμβουλές ούτε για να σε καταλάβει 100%. Προσοχή, λοιπόν, με το oversharing.

4. Με ρέγουλα το κρασί

Πολύ συχνά, προκειμένου να σπάσει η αμηχανία και να νιώσουμε πιο άνετα με τον άλλον κάνουμε μια κίνηση που… αποβαίνει ματ: Πίνουμε το ένα ποτό μετά το άλλο και, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουμε, έχουμε κάνει κεφάλι ή έχουμε γίνει κουρούμπελο για τα καλά. Δε θες κάτι τέτοιο σίγουρα για το πρώτο ραντεβού σου! Πιες ένα δυο ποτήρια κρασί, αλλά με μέτρο… για να μη χάσεις και το μέτρο.

5. Αν περνάς καλά, ζήτα άφοβα δεύτερο ραντεβού

Αν περάσατε καλά και σου άρεσε η παρέα του/της, δεν έχεις παρά να ζητήσεις να ξανά βρεθείτε! Δεν υπάρχει κανένας λόγος για σκέψεις του τύπου “Θα περιμένω να μου το ζητήσει εκείνος” και λοιπά. Ενήλικες είμαστε, αν σου αρέσει απλά πρότεινέ του εσύ κάτι και βλέπεις πως θα πάει!

Δες επίσης: Πρώτο ραντεβού: Κάποια πράγματα δε χρειάζεται να «πέσουν στο τραπέζι» απο τώρα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;