Ο μοναδικός παράγοντας που καθιστά μια μακροχρόνια σχέση ευτυχισμένη
Couple goals που λέμε!

Κάθε άνθρωπος που συνάπτει μια ερωτική σχέση έχει τα δικά του στάνταρ και ενδεχομένως αντιλαμβάνεται τον έρωτα και τις σχέσεις εντελώς διαφορετικά. Για να αναπτυχθεί και να ωριμάσει επομένως το συναίσθημα σε μια σχέση, χρειάζεται σίγουρα χρόνος και προσπάθεια και από τις δύο πλευρές.

Τι είναι όμως αυτό που καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα και ίσως και τη διάρκεια μιας σχέσης;

Νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί μου πως ένας από τους βασικότερους, ίσως ο βασικότερος “κανόνας” που χτίζει μακροχρόνιες σχέσεις είναι η απόσταση. Απόσταση, όχι με την έννοια της φυσικής απόστασης που εσύ εδώ και ο άλλος στη Γουαδελούπη, αλλά απόσταση με την έννοια του απαραίτητου χώρου που χρειάζεται ο καθένας μας, προκειμένου να αναπτύσσεται και ξεχωριστά από τον άλλον.

Σκέψου το απλά: Πριν γνωριστείτε και έρθετε τόσο κοντά, δεν είχες ανάγκη να περνάς χρόνο μόνος ή μόνη; Δεν είχες ανάγκη να βγαίνεις με φίλους ξεχωριστά απ’ το αμόρε, να βγαίνεις μόνος για τρέξιμο, να βλέπεις τη σειρά σου ή να κάνεις δραστηριότητες by your self;

Μια δόση μετριασμένης απόστασης σε μια σχέση είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί βοηθάει και τους δυο σας να διατηρείτε ο καθένας το χώρο του και να περνάτε κάποιες ώρες χωριστά. Αυτό δεν κρατάει τον ενθουσιασμό σας ζωντανό, έτσι ώστε να αδημονείτε ακόμα περισσότερο για την επερχόμενη συνάντησή σας;

Αγαπιέστε και σκέφτεστε ο ένας τον άλλον ακόμα και αν δε μιλάτε κάθε 10 λεπτά στο τηλέφωνο ή αν δε στέλνετε ερωτικά gifάκια κάθε λίγο και λιγάκι.

Δεν πρέπει να ξεχνάς πως παρότι είστε “μαζί”, δεν παύετε να είστε δυο αδιαίρετες μονάδες, δυο άνθρωποι που, ενώ μοιράζονται την καθημερινότητά τους, δε χάνουν, ωστόσο, την ατομικότητά τους μέσα στη σχέση.

Είναι δύσκολο να διατηρηθεί μια ελεγχόμενη απόσταση μεταξύ σας, όμως τελικά αυτό είναι το στοιχείο που χτίζει μια μακροχρόνια και ευτυχισμένη σχέση. Ειδάλλως, είναι ακόμα πιο εύκολο να βαρεθείς μέσα στην ίδια σου τη σχέση και να ρουτινιάσεις.

Δες ακόμα: Τα 5 πράγματα που χαρακτηρίζουν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι

Oι 3 βασικές αλήθειες των μακροχρόνιων σχέσεων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
4'
5 - 9
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;