Φοιτητική ζωή: 4 tips για να καταπολεμήσεις άμεσα το άγχος!
Η φοιτητική ζωή είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία. Ωστόσο, αν σε καταβάλλει το άγχος, ειδικά τώρα που πλησιάζει εξεταστική, πάρε μια βαθιά ανάσα και όλα θα πάνε καλά!

Η φοιτητική ζωή είναι, χωρίς αμφιβολία, μια από τις πιο ξέγνοιαστες περιόδους στη ζωή ενός ανθρώπου, πράγμα που, ωστόσο, δεν αναιρεί το ότι είναι και αρκετά αγχωτική και δύσκολη.

Όσοι έχουν υπάρξει φοιτητές και φοιτήτριες γνωρίζουν πολύ καλά πως πέρα απ’ την καλοπέραση, τα ταξίδια και το ξενύχτι, φοιτητική ζωή σημαίνει επίσης ένα σωρό tasks, οικονομική πίεση, εξεταστική και προθεσμίες για εργασίες που τρέχουν, χωρίς καν να το πάρεις χαμπάρι.

 5 tips για να κάνεις πιο αποδοτικό το διάβασμά σου!

Αν, λοιπόν, αυτή η φάση σε αγχώνει και θες να διαχειριστείς αποτελεσματικά το άγχος σου, έτσι ώστε να μην “μπλοκάρεις” κάθε φορά που πρέπει να αναλάβεις μια ατομική εργασία ή να διαβάσεις για την επικείμενη εξεταστική, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips και προσπάθησε να εφαρμόσεις έστω και ένα.

1. Οργάνωσε ένα πρόγραμμα που να σε βολεύει

Μπορεί η φοιτητική ζωή να είναι αρκετά ανέμελη, όμως αυτό δε σημαίνει πως δε θα έχουμε ένα πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα σημαίνει ουσιαστικά ένας “μπούσουλας”, τον οποίο εσύ θα βάλεις και άρα θα πρέπει να βολεύει εσένα. Μην προσαρμόζεις τις ανάγκες σου στο πρόγραμμα και τις απαιτήσεις των άλλων, αλλά φρόντισε κυρίως να ταξινομείς τις δραστηριότητες και τις υποχρεώσεις σου στη σχολή με βάση τους δικούς σου ρυθμούς.

2. Κοιμήσου καλά

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η ποιότητα του ύπνου σχετίζεται άρρηκτα με τα προβλήματα άγχους και καθημερινότητας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλό να δώσεις στον ύπνο μια μεγαλύτερη σημασία. Είτε κοιμήσου νωρίτερα από αυτό που έχεις συνηθίσει, είτε πέσε για ένα μικρό ύπνο το μεσημέρι, προκειμένου να ξεκουραστείς και να αποδώσει καλύτερα το απογευματινό σου διάβασμα.

3. Περπάτα για μισή ώρα τη μέρα

Η γυμναστική είναι ένας ιδανικός τρόπος για να καταπολεμήσεις άμεσα το άγχος σου! Πήγαινε μόνος ή με κάποιον φίλο σου για περπάτημα τουλάχιστον μισή με μία ώρα την ημέρα και θα δεις πως θα ηρεμήσεις λίγο απ΄το ακατάσχετο στρες και την πίεση. Το περπάτημα, πέρα απ’ την αγχολυτική του δράση, θωρακίζει τον οργανισμό και την υγεία σου, ενώ, σύμφωνα με φιλοσόφους, είναι η καλύτερη στιγμή της μέρας για περισυλλογή και παραγωγική σκέψη. “Οι μόνες ιδέες που αξίζουν είναι αυτές που σου έρχονται περπατώντας”.

4. Μη συγκρίνεσαι με τους άλλους

Η μεγαλύτερη “παγίδα”, στην οποία οι περισσότεροι από εμάς πέφτουν, είναι να συγκρίνεις τον εαυτό σου με το τι κάνουν, που βρίσκονται ή τι επιλέγουν οι άλλοι. Ο καθένας ζει εντελώς διαφορετικά τη ζωή, έχει δικούς του ρυθμούς, δικά του μέτρα και δικά του σταθμά. Επομένως, δε χρειάζεται να κάνεις σπασμωδικές και βεβιασμένες κινήσεις, προκειμένου να μοιάσεις σε κάποιον ή να μειώνεις τον εαυτό σου, επειδή κάνεις διαφορετικές επιλογές και ακολουθείς το δικό σου πρόγραμμα. Ο καθένας με το χρόνο του!

Δες κι αυτό: Φοιτητική ζωή: 7 απλοί τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;