6 βιογραφικές ταινίες που αξίζει να δεις μέσα στο ΣΚ!

Από Κοραλία Ξεπαπαδέα 26 Ιανουαρίου 2019

Οι ταινίες που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα είναι ρεαλιστικές και τις χρειαζόμαστε!

«Η ζωή μιμείται την τέχνη» δε λένε; Σε ένα βαθμό ισχύει.

Εγώ πάντα πίστευα ότι συμβαίνει κυρίως το αντίστροφο, δηλαδή ότι η «τέχνη μιμείται τη ζωή», πράγμα που μας έχει υπενθυμίσει και αποδείξει πολλές φορές η έβδομη τέχνη. Μπροστά απ’ τη μεγάλη οθόνη, λοιπόν, μπορεί ένας άνθρωπος να ζήσει μια απ’ τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στη ζωή του για έναν πολύ απλό λόγο: Ο κινηματογράφος αναπαριστά τόσο ρεαλιστικά κάποιες ιστορίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα, πράγμα που μας καθηλώνει.

Γι’ αυτό άλλωστε πηγαίνουμε συχνά στο σινεμά ή στο θέατρο. Γιατί αναζητάμε τέτοιου είδους συγκινήσεις, γιατί έχουμε ανάγκη να ταυτιστούμε με την ευτυχία ή το δράμα των πρωταγωνιστών, γιατί μας αρέσει να κλαίμε και να γελάμε με ότι μας θυμίζει τη δική μας ζωή, τις δικές μας αλήθειες.

Και ποιος μπορεί να μας εκφράσει καλύτερα από την ίδια την τέχνη; Κανείς.

Οι παρακάτω ταινίες έχουν εμπνευστεί από πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα, για τη ζωή των οποίων γινόμαστε «κοινωνοί» και θεατές, αντιμετωπίζοντάς τους, τόσο ως κινηματογραφικές φιγούρες, αλλά και ως σημαντικά υπαρκτά πρόσωπα που έζησαν κάποια στιγμή.

1. Monster (2003)

Η ταινία αυτή που χάρισε επάξια όσκαρ ερμηνείας στη Charlize Theron πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της Αϊλίν Γουόρνος, μιας γυναίκας που καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία τουλάχιστον έξι ανδρών, τους οποίους λήστεψε και σκότωσε, προκειμένου να συντηρήσει τη νεαρή φίλη της. Όλα ξεκινούν όταν η ίδια έπεσε θύμα βιασμού από ένα πελάτη της και έκτοτε αποφάσισε να πάρει στα χέρια της το νόμο.

Η ιστορία της Αϊλίν θα σε συγκλονίσει κυρίως, διότι θα χρειαστεί να κοιτάξεις και την πίσω πλευρά του νομίσματος: Το γιατί και το που μπορεί να φτάσει μια νέα γυναίκα, χωρίς κανένα προνόμιο και καμία βοήθεια στη ζωή. Η κινηματογραφική Charlize Theron, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ως γοητευτική καλλονή, είναι εμφανισιακά αγνώριστη στη συγκεκριμένη ταινία και μετατρέπεται σε εκδικητική ιερόδουλη, έτοιμη να κάνει τα πάντα για να επιβιώσει. Η ερμηνεία της δεν μπορεί παρά να σε εντυπωσιάσει.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486