Συμφωνία των Πρεσπών: ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ – Τα «ΝΑΙ» και τα «ΟΧΙ» των βουλευτών!

Από neolaia.gr Team 25 Ιανουαρίου 2019

Δείτε αναλυτικά τι συνέβη στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που δίηρκησε περισσότερες από 38 ώρες και κατά την οποία πήραν τον λόγο 200 βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων, ολοκληρώθηκε μία από τις ιστορικότερες ψηφοφορίες στη Βουλή. Αυτή για τη «Συμφωνία των Πρεσπών«.

Η συμφωνία υπερψηφίστηκε και με τη θετική ψήφο της Κατερίνας Παπακώστα, του Γιώργου Μαυρωτά, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Σπύρου Δανέλλη, του Σταύρο Θεοδωράκη και του Σπύρου Λυκούδη. Συνολικά 153 βουλευτές είπαν το «ΝΑΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ 146 ψήφισαν «ΟΧΙ».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε παρών ενώ συντεταγμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, και η Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν την Συμφωνία. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να δημιουργήσει «θερμό επεισόδιο».

Την αντίδραση του προέδρου της Βουλής προκάλεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ. Μπαρμπαρούσης, όταν φώναξε «όχι στην προδοσία». Ο Νίκος Βούτσης αντέδρασε λέγοντας πως θα ακυρώσει την ψήφο του.

Στον κατάλογο των ομιλητών είχαν εγγραφεί 245 βουλευτές.

«Το κοινοβούλιο συναντάτε με την ιστορία στην συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος κλείνοντας την συνεδρίαση για την κύρωση της Συμφωνίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία διακρατική συμφωνία που συνομολογήθηκε ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με σκοπό την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. Υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου του 2018 στο ορεινό χωριό Ψαράδες του Νομού Φλώρινας που βρίσκεται στην περιοχή των Πρεσπών. Η συμφωνία προέβλεπε την έγκρισή της από το κοινοβούλιο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας και από το λαό της χώρας με δημοψήφισμα, που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2018.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486