Στέφανος Τσιτσιπάς: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον μεγαλύτερο Έλληνα τενίστα
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποτελεί το μεγαλύτερο Έλληνα τενίστα και, για αυτό, πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα για αυτόν και τη ζωή του!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών. Σε πολύ μικρή ηλικία έχει καταφέρει να γίνει το No12 της παγκόσμιας κατάταξης και χαρίζει στη χώρα του όλο και περισσότερες στιγμές συγκίνησης!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι γεννημένος στις 12 Αυγούστου του 1998 στο Προάστιο Καρδίτσας. Γονείς του είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς, και η Ρωσίδα πρώην επαγγελματία τενίστριας Τζούλια Αποστόλη. Το αθλητικό πνέυμα, βλέπεις ήταν στο DNA της οικογένεις, καθώς και ο παππούς του, Σεργκέι Σάλνικοφ, ήταν Ρώσος ποδοσφαιριστής και μάνατζερ.

Ο Στέφανος δε πρόλαβε να γνωρίσει το παππού του και με μία πολύ συγκινητική ανάρτηση λέει όσο θα ήθελε ίσως να του πει άμα ζούσε.

Στο facebook του έγραψε: “Δεν μπορούσα να είμαι πιο περήφανος εγγονός! Δυστυχώς, δεν είναι στη ζωή και ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω, αλλά είμαι πολύ περήφανος για τον παππού μου Σεργκέι Σαλνίκοφ, για όσα πρόσφερε στην ομάδα ποδοσφαίρου της ΕΣΣΔ.

Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης του 1956 με την ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης, πρωταθλητής Σοβιετικής Ένωσης και σπουδαίος πρωταθλητής που αντιμετώπισε τον Πελέ και την υπόλοιπη ομάδα της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 στη Σουηδία.

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει γραμματόσημα για όλους τους θρυλικούς παίκτες της ομάδας ποδοσφαίρου της ΕΣΣΔ και να προσθέσει τα ονόματα τους στα περισσότερα αεροπλάνα της Aeroflot, για να τιμήσει και να δείξει το σεβασμό της στους εθνικούς ήρωες, ανάμεσα στους οποίους στον παππού μου.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ παππού! Ευχαριστούμε που μας κάνεις περήφανους!”.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δηλώσει πως η μητέρα του ήταν αυτή που τον ώθησε στο τένις και πιστεύει ότι το σθένος της και η πίεση της είναι κάποια από τα πράγματα που τον έφτασαν εδώ που τον έφτασαν.

Από μικρός έπαιζε στο κακοκατασκευασμένο γήπεδο τένις στο Προάστιο Καρδίτσας, με χειροποίητες ρακέτες!

Για να φτάσει να αποτελεί πλέον τον πρώτο Έλληνα που έχει μπει στους 100 καλύτερους τενίστες και ο πρώτος που κατέκτησε τίτλο Γκραν Σλαμ της περιόδου Όπεν στην κατηγορία εφήβων

Αυτό έγινε όταν κατέκτησε το διπλό του Γουίμπλεντον αγοριών το 2016, με συμπαίκτη τον Εσθονό Κένεθ Ράισμα. Έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους ITF singles Futures καθώς και έξι ITF τίτλους Futures στο διπλό.

Πλέον παίζει σε άλλο επίπεδο και οι νίκες του δείχνουν που μπορεί να φτάσει αυτός ο μεγάλος αθλητής. Τον Αύγουστο του 2018 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να νικήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, και τον Κέβιν Άντερσον και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του, στον τελικό του Rogers Cup, στο Τορόντο.

Ενώ στις 20 Ιανουαρίου 2019, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ροτζερ Φέντερερ στο Australian Open προχωρώντας στην φάση των 8 του πρωταθλήματος. Την επόμενη ημέρα, κέρδισε τον Ισπανό Μπαουτίστα Αγκούτ και πέρασε στους ημιτελικούς του Australian Open.

Μπορεί να έχασε στους ημιτελικούς από τον Ραφαέλ Ναδάλ, όμως, όλοι έχουν υποκλιθεί στον 20χρονο τενίστα. Μάλιστα του καταλογίζουν ένα λαμπρό μέλλον.

Ο Ναδάλ δήλωσε ότι μπορεί να γίνει “ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών” και ο Νόβακ Τζόκοβιτς να λέει “ο Στέφανος είναι ένας από τους πρωτοπόρους στο Next Generation. Έχει παίξει εξαιρετικό τένις κατά τη διάρκεια αυτού του τουρνουά. Ειδικά με τον Φέντερερ, αυτός ήταν ένας από τους πιο ποιοτικούς αγώνες που έχω δει εδώ όλα αυτά τα χρόνια. Του αξίζουν συγχαρητήρια που έπαιξε τόσο ώριμα και τόσο καλά υπό πίεση”.

Η οικογένεια του ήταν στο πλευρό του όλη τη διάρκεια του Australian Open και μάλιστα τους σύστησε στο κοινό στη νίκη του στα προημιτελικά!

Πέρα από το τένις, όμως, μεγάλη του αγάπη είναι και η κινηματογραφία! Με ένα κανάλι στο youtube που μας δείχνει τα ταξίδια του. Βλέπεις, στις χώρες που πάει του αρέσει να γυρίζει και να μην κλείνετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

Μάλιστα έχει και πολλούς φανς με τη Μαρία Σαράποβα να τον αποθεώνει στο twitter!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη αποτελούν το μέλλον πλέον του Ελληνικού τένις. Ειδικά ο Τσιτσιπάς έδειξε ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Και εμείς θα τον παρακολουθούμε να ανεβαίνει όσο περισσότερο γίνεται.

Επιτέλους σε αυτή τη χώρα υπάρχουν παιδιά που έχουν ενθουσιαστεί με το τένις και άλλα αθλήματα εξαιτίας τέτοιων ανθρώπων και έχουν φύγει από το ποδόσφαιρο.

Κάπου, κάποτε διάβασα για το “εθνικό” μας σπορ το ποδόσφαιρο και τις πίκρες που μας έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα μίλαγε για τις άλλες μεγάλες νίκες του ελληνικού αθλητισμού σε άλλους τομείς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λοιπόν, είναι ένας από αυτούς, τους άλλους νικητές, που στρέφουν τα βλέμματα σε άλλα σπορ και γράφουν το όνομα της χώρας μας με χρυσά γράμματα!

Σε ερώτηση για το αν θα άλλαζε την υπηκοότητα του για να γίνει Αυστραλός, επειδή θα του ανοιχτούν περισσότερες πόρτες, ο Στέφανος σθεναρά απάντησε “είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας”.

Δες επίσης: Στέφανος Τσιτσιπάς: Μια περήφανη ήττα από τον Ναδάλ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
8'
79 - 63
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;