Κατώτατος μισθός: Βγαίνει η απόφαση για την αύξησή του!
Κατώτατος μισθός: Δείτε αναλυτικά!

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές, για το θέμα “κατώτατος μισθός” και την επικείμενη αύξησή του. Στις διαπραγματεύσεις επίσης θα τεθεί και το ζήτημα κατάργησης του υποκατώτατου μισθού που ισχύει για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, για την οποία οι δανειστές εκφράζουν ενστάσεις.

Βασικό επιχείρημα που παρουσιάζει το Υπουργείο Εργασίας στο θέμα αυτό, είναι πως τον υποκατώτατο μισθό (που όπως έχουμε αναφέρει ξανά έχουν καταργήσει οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες) λαμβάνει πολύ μικρό ποσοστό των εργαζομένων.

Σύμφωνα μάλιστα με την υπουργό, Έφη Αχτσιόγλου, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί 5% με 10%, χωρίς όμως να έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη οι λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα θα καταργηθεί ο μισθός «κάτω από το ελάχιστο» για τους νέους κάτω των 25 ετών που θεσπίστηκε το 2012 (510 ευρώ ακαθάριστα έναντι 586 ευρώ για τον κατώτατο μισθό. Αυτό αφορά σχεδόν το 7% των εργαζομένων). Γι’ αυτούς η αύξηση θα είναι αρκετά μεγαλύτερη, γύρω στο 20%.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται πως η υπουργός Εργασίας θα κάνει την εισήγησή της στο υπουργικό συμβούλιο η οποία θα τοποθετεί τον κατώτατο κοντά στα 640 ευρώ με παράλληλη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους κάτω των 25 ετών. Οι κάτω των 25 ετών εργαζόμενοι, θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται περίπου 130 ευρώ.

Μετά το υπουργικό συμβούλιο θα γίνουν ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, ενώ θα ακολουθήσει η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, ώστε οι αυξημένοι μισθοί να καταβληθούν από τον Φεβρουάριο.

Δείτε επίσης: ΑΣΕΠ: Τα απαραίτητα προσόντα για τις 150 μόνιμες θέσεις εργασίας στα ΚΕΠ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;