Είσαι άνεργος; Μάθε πώς θα έχεις δωρεάν διέλευση στα διόδια!
Δείτε αναλυτικά!

Ανοιχτή για αιτήσεις είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου μπορούν άνεργοι και ΑμεΑ κάνοντας αίτηση να αποκτήσουν δικαίωμα για δωρεάν διέλευση στα διόδια της Εγνατίας Οδού.

Η λειτουργία της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξεκίνησε μετά από απόφαση που είχε εκδόσει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζςη, για την ελεύθερη διέλευση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών και αφορά τους μετωπικούς σταθμούς: ΤΥΡΙΑ, ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ, ΜΑΛΑΚΑΣΙ, ΜΟΥΣΘΕΝΗ, ΙΑΣΜΟΣ, ΜΕΣΤΗ, ΑΡΔΑΝΙΟ και ΙΕΡΟΠΗΓΗ και τους κατοίκους των δήμων ΑΒΔΗΡΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΙΑΣΜΟΥ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΜΥΚΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΠΑΓΓΑΙΟΥ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΤΟΠΕΙΡΟΥ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ.

Οι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω δήμων, αλλά και οι άνεργοι και τα Άτομα με Αναπηρία, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτουν:

· Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγράφεται στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος

· Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας

· Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα/τα μόνιμου κατοίκου

· Κάρτα ανεργίας σε ισχύ για τους ανέργους

· Σε ό,τι αφορά τα Άτομα με Αναπηρία, τέλος, υποβάλλεται το δελτίο στάθμευσης ΑΜΑ που χορηγείται από τις υπηρεσίες του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και σύντομη και με τη μεταφόρτωση των απαραίτητων δικαιολογητικών ολοκληρώνεται και υποβάλλεται η αίτηση.

Αφού ελεγχθεί άμεσα η κάθε αίτηση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και, αφού πιστοποιηθούν τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί, εγκρίνεται το αίτημα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων, ως τελικών δικαιούχων ελεύθερης διέλευσης.

Η ηλεκτρονική «φόρμα» θα είναι διαθέσιμη από τις σελίδες του Υπουργείου με την επιλογή του σχετικού banner ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ.

Δείτε επίσης: Voucher έως 2.270 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους – Πώς θα κάνεις αίτηση;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;