Voucher έως 2.270 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους - Πώς θα κάνεις αίτηση;
Δείτε αναλυτικά σχετικά με το Voucher!

Με ανακοίνωσή της, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος γνωστοποιεί την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για voucher έως 2.270 ευρώ σε 570 μακροχρόνια ανέργους με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα.

Το συγκεκριμένο voucher αφορά 570 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας έως 25 και άνω 50 ετών και το ποσό που αντιστοιχεί στους ωφελούμενους, κυμαίνεται από 2.230 ευρώ έως 2.270 ευρώ.

Πιο αναλυτικά:

Ανακοινώνουμε την έναρξη της υποβολής αιτήσεων στο έργο «Ανάπτυξη των επαγγελματικών προσόντων μακροχρόνια ανέργων με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η ένταξη στο Μητρώο Ωφελουμένων πραγματοποιείται ως εξής:

Ι. Συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά μέσω αυτού του ιστότοπου. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει την αίτηση του από 16/01/2019 έως 22/02/2019 και ώρα 23:59:59.

ΙΙ. Μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ακαδημίας 6, Τ.Κ. 106 71 Αθήνα, φάκελο με τα δικαιολογητικά όπως περιγράφονται παρακάτω, ώστε να πιστοποιήσουν τα όσα δηλώνουν στην αίτησή τους και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και κατάταξή τους. Ο φάκελος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθεί σε διάστημα 5 ημερών από την επόμενη ημέρα λήξης των ηλεκτρονικών αιτήσεων και θα πρέπει να έχει κατατεθεί στην ΚΕΕΕ μέχρι και τις 1/3/2019 και ώρα 14:00. Η μη εμπρόθεσμη υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης (μετά τις 22/02/2019), όπως και η παραλαβή των δικαιολογητικών (πριν από τις 25/02/2019 και μετά τις 01/03/2019), καθιστά τη σχετική αίτηση άκυρη.

ΟΑΕΔ: Μάθε πως θα πάρεις το επίδομα για μακροχρόνια ανέργους!

ΙΙΙ. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, αριθμημένα με την παρακάτω σειρά, είναι:

1. H Αίτηση Συμμετοχής (εκτυπωμένη από το http://061.ep.uhc.gr)
2. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, Διαβατηρίου ή άλλου Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας.
3. Αντίγραφο του Απολυτήριου Δημοτικού, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ.
4. Αντίγραφο του Ατομικού Εκκαθαριστικού της Εφορίας του φορολογικού έτους 2017. Στην περίπτωση που οι αιτούντες δεν ήταν υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης, προσκομίζουν Αντίγραφο του Οικογενειακού Εκκαθαριστικού της Εφορίας υπό την προϋπόθεση ότι αναγράφονται στο Οικογενειακό Εκκαθαριστικό ως προστατευόμενα μέλη, ενώ συμπληρώνουν στην αίτησή τους το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας τους για το φορολογικό έτος 2017. Επισημαίνεται ότι αιτούντες που δεν ήταν υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης και δεν ήταν προστατευόμενα μέλη το 2017 θα πρέπει να καταθέσουν αντίγραφο του Οικογενειακού Εκκαθαριστικού της Εφορίας και σχετική βεβαίωση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., στην οποία να αναφέρεται ότι δεν υποχρεούταν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση για το 2017.
5. Αντίγραφο της εν ισχύ Κάρτας Ανεργίας, την οποία δήλωσε ο ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική του αίτηση (από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έναρξης της συνεχόμενης ανεργίας που δήλωσε ο ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική του αίτηση).
6. Αντίγραφο βεβαίωσης χρόνου ανεργίας (τρέχουσα κατάσταση) από τον ΟΑΕΔ η οποία θα πρέπει να έχει εκδοθεί μετά την ημερομηνία λήξης των ηλεκτρονικών αιτήσεων (μετά από την 22/02/2019)
7. Ατομικό σχέδιο δράσης (χορηγείται από τον ΟΑΕΔ) με ημερομηνία σύνταξης μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων (δηλαδή έως 22/02/2019). Αντί της προσκόμισης του Ατομικού Σχεδίου Δράσης γίνεται δεκτή και η Βεβαίωση Εξατομικευμένης Παρέμβασης του Ο.Α.Ε.Δ., η οποία πιστοποιεί ότι ο ωφελούμενος έχει περάσει τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται και η ημερομηνία διεξαγωγής της. ΠΡΟΣΟΧΗ: η ημερομηνία διεξαγωγής της Εξατομικευμένης Παρέμβασης και όχι η ημερομηνία έκδοσης του εγγράφου πρέπει να είναι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής, Στην περίπτωση που δεν αποδεικνύεται η ημερομηνία διεξαγωγής της εξατομικευμένης παρέμβασης, ο ωφελούμενος πρέπει να υποβάλει Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι έχει περάσει από τη διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.
8. Υπεύθυνη Δήλωση (η οποία θα απευθύνεται στην ΚΕΕΕ)

-> ότι δεν είναι Μαθητές, Σπουδαστές ή Φοιτητές
-> ότι συμμετέχει μόνο σε μία δράση (ή αντικείμενο κατάρτισης) από τις προκηρυσσόμενες Δράσεις Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Συμβουλευτικής του ΠΕΠ κεντρικής Μακεδονίας
-> ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων.

Σημείωση: Τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να αποσταλούν αριθμημένα (1-8) με βάση την προαναφερόμενη σειρά.

Ο φάκελος με τα ως άνω δικαιολογητικά υποβάλλεται με την ένδειξη:

– Δικαιολογητικά για την Πράξη «Ανάπτυξη των επαγγελματικών προσόντων μακροχρόνια ανέργων με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα»
– Ονοματεπώνυμο
– Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ)
– Περιφερειακή Ενότητα Επιλογής (όπως δηλώθηκε στην αίτηση)

Με πληροφορίες από το dikaiologitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;