ΚΕΑ Ιανουαρίου 2019: Πότε ξεκινά η πληρωμή των δικαιούχων;
ΚΕΑ Ιανουαρίου 2019: Δείτε αναλυτικά!

Πλησιαζεί η ώρα για την πρώτη πληρωμή του έτους για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και συγκεκριμένα για το ΚΕΑ Ιανουαρίου 2019, το όποιο πρόκειται να λάβουν συνολικά 300.000 δικαιούχοι.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, πως το ποσό που τους αντιστοιχεί, θα λάβουν μόνο εκείνοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Στις 28 Ιανουαρίου λοιπόν, ημέρα Δευτέρα, θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται τα ποσά του ΚΕΑ Ιανουαρίου 2019 στους δηλωμένους λογαριασμούς των δικαιούχων. Όπως κάθε φορά, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Να σημειωθεί πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, keaprogram.gr, παραμένει ανοιχτή ώστε οιενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανάπάσα στιγμή.

Τα Κέντρα Κοινότητας εξέδωσαν έναν οδηγό, προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες και να τους ενημερώσουν σχετικά με τις αλλαγές που ισχύουν σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Δ13/οικ./33475/1935/2018 Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Από 1η Νοεμβρίου 2018, οι αιτήσεις που αφορούν το ΚΕΑ υποβάλλονται μία φορά ανά εξάμηνο, στο keaprogram.gr. Για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες μέχρι αυτήν την ημερομηνία, η εισοδηματική ενίσχυση παραμένει σταθερή μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έγκρισης τους. Με την πάροδο του εν λόγω διαστήματος, οι δικαιούχοι υποβάλλουν νέα αίτηση σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Δείτε επίσης: Η λίστα με τα επιδόματα που αυξάνονται τον Φεβρουάριο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;