Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα και Υπερ-πανσέληνος
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: Μάθε τι θα φέρει στο ζώδιό σου η νέα εβδομάδα!

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα και Υπερ-πανσέληνος – 21 Ιανουαρίου

Από την Λίλιαν Σίμου

Και φθάσαμε στην δεύτερη έκλειψη του Ιανουαρίου. Μετά την ενδιαφέρουσα έκλειψη Ηλίου ανήμερα των Φώτων, έχουμε την έκλειψη Σελήνης νωρίς το πρωί της 21ης Ιανουαρίου.

Το ότι έχουμε έκλειψη Σελήνης στην φάση της Υπέρ-Πανσελήνου, έχει ενδιαφέρον. Το συγκεκριμένο φαινόμενο συμβαίνει όταν η Σελήνη είναι στο περίγειό της και κατά συνέπεια είναι πιο φωτεινό και μεγάλο το φεγγάρι, οπτικά. Συνήθως έχει έντονο χρώμα. Η συγκεκριμένη έκλειψη είναι Ολική (δηλαδή συμβαίνει όταν το φεγγάρι καλύπτεται ολόκληρο από τη σκιά της Γης) και ορατή στη χώρα μας. Επομένως αφήνει ένα πιο έντονο στίγμα.

Λέγεται σε κάποιες παραδόσεις «Το φεγγάρι των λύκων» κάτι που θεωρώ πως προέκυψε επειδή στην καρδιά του χειμώνα, οι λύκοι αναζητώντας τροφή, ήταν ο φόβος των ανθρώπων που ζούσαν κοντά στη Φύση.

Με σημαντικές όψεις να στεφανώνουν την Έκλειψη και ορατή στον τόπο μας, διεγείρει το συγκινησιακό μας πεδίο και μας φέρνει προ των συναισθημάτων.

Αστρολογικό σημαντικό φαινόμενο πάντα μία έκλειψη, και η συγκεκριμένη έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

-Σχηματίζεται σε ημέρα Ήλιου (σε ισχύ ακόμη η επιρροή της Κυριακής) και ώρα Ερμή.

-Ο κυβερνήτης της ώρας, Ερμής, είναι σε κρίσιμη μοίρα στον Αιγόκερω και στον ωροσκόπο της έκλειψης.

-Έχουμε σύνοδο της Αφροδίτης με τον Δία στον Τοξότη και σε τετράγωνο προς τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, που όμως στηρίζει το τρίγωνο προς τον Άρη στον Κριό (για τον αντιθετικό συνδυασμό αναφερθήκαμε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου)

-Ο Κρόνος στον Αιγόκερω είναι σε τετράγωνο προς τον Άρη στον Κριό αλλά σε εξάγωνο προς τον Ποσειδώνα.

-Στον δέκατο οίκο ο αστεροειδής Δήμητρα, σχηματίζει τρίγωνο προς τον Χείρωνα στους Ιχθείς.

Η σύνθεση των στοιχείων, περιγράφει έναν αγώνα στον οποίο χρειάζεται να έχουμε θωράκιση, αξίες, αντοχή και υπομονή. Να αναπτύξουμε τα ταλέντα μας, να αναζητήσουμε δυναμικά το δίκαιο και την δικαίωση, να αποφύγουμε τις θολές εικόνες και ιδέες.

Αν έχουμε εξαπατήσει, συγκαλύψει, παραπλανήσει, θα βγει στο φως η αδικία.

Αντιφατικές καταστάσεις, φέρνουν ενίοτε ενθουσιασμό και χαρά και ενίοτε περιορισμό και σκληρή αντιπαλότητα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί πλανήτες σε καλές θέσεις: Αφροδίτη, Δίας, Κρόνος, Άρης, Ποσειδώνας.

Παρ΄ό,τι σχηματίζουν μεταξύ τους θετικές και αρνητικές επιρροές, η δύναμη από πλευράς ζωδίου ή θέσης, δίνει αισιοδοξία και ευελιξία κάποιες φορές, ή θετική διάθεση, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια, να σμιλέψουμε μέσω της υπομονής το έργο μας καλύτερα, να εκμεταλλευτούμε καθυστερήσεις και εμπόδια, για να τελειώσουμε ή να ολοκληρώσουμε αυτό που μας απασχολεί.

Και στην ουσία σε ένα ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο, η έκλειψη αυτή είναι η τελευταία του άξονα των σταθερών ζωδίων, και βασικά του Λέοντα και του Υδροχόου, που μας απασχόλησε με τις εκλείψεις την τελευταία διετία.

Όπου αγγίζει τον καθένα μας, φέρνει μία ολοκλήρωση και ένα τέλος. Θα υπάρχει συναισθηματική φόρτιση, ίσως πικρία και έντονες μνήμες από τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε, αλλά ταυτόχρονα, θα ανακαλύψουμε πως υπήρξαμε δυνατοί, ανθεκτικοί και επίμονοι και πως υπάρχει ένα τέλος πλέον μπροστά μας, για κάθε ταλαιπωρία που βιώσαμε κατά τη διάρκεια του 2017 και 2018.

Θα δώσουμε χώρο να γεννηθεί ένας νέος κύκλος στα θέματα που δεν προόδευσαν και στην γονιμότητα που περιμένει να φέρει το «νέο παιδί» στη ζωή μας.

Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα και Ελλάδα

Στον γενέθλιο χάρτη του κράτους, η έκλειψη ενεργοποιεί τις μετακινήσεις, τις συζητήσεις αλλά και τις αντιπαραθέσεις, προβάλλοντας αντιπολιτευτικές δυνάμεις σε αντίδραση και μία περίοδο αναταραχής. Κλονίζεται η δύναμη ή η αυτοδυναμία των κυβερνώντων και εν μέσω του αποσυντονισμού, ωφελείται έμμεσα η αντιπολίτευση.

Πιέσεις ασκούνται ως προς τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη θάλασσα και τη ναυτιλεία. Ή δυνατούς παράγοντες αυτού του χώρου, προκειμένου να χειραγωγήσουν και να περάσουν τα συμφέροντά τους.

Σε ό,τι αφορά τους «συμμάχους» μας, φαίνεται να δίνουν στο Κοινοβούλιο μία περίοδο ανάσας, προκειμένου να γίνουν οι ελιγμοί και να υπάρχει η ευχάριστη αίσθηση της υποστήριξης. Θα έχουν περισσότερη κινητοποίηση και τόλμη οι βουλευτές, προβάλλοντας τη σπίθα του ενθουσιασμού, το Κοινοβουλευτικό Σώμα, αλλά πρέπει να ξεπεραστούν σκληρά εμπόδια που τίθονται από τη συρρίκνωση σε σημαντικά θέματα, όπως το Ασφαλιστικό, το Συνταξιοδοτικό και τις καταθέσεις. Τα αποθεματικά δεν φαίνονται να έχουν κάποια βελτίωση, παρά το θετικό και αισιόδοξο κλίμα που θέλουν να περάσουν οι σύμμαχοι και οι βουλευτές.

Οι συζητήσεις και προτάσεις φαίνονται αισιόδοξες, αλλά υποκρύπτουν εκπλήξεις.

Το θετικό είναι πως πέφτουν οι μάσκες σε μεγάλο βαθμό. Ο λόγος φαίνεται στεγνός, ή στείρος, αν και προβάλλεται ως σοβαρός και συνεπής. Υπάρχει όμως παρελθόν που αποδεικνύει… του λόγου το αληθές!

Η έκλειψη σχηματίζεται στην 1η μοίρα του Λέοντα, και ο αγαπημένος μου δάσκαλος Ντέην Ρουντγίαρ, ανέφερε για την συγκεκριμένη μοίρα πως περιγράφει μία στρεσογόνο κατάσταση, η οποία μας ενεργοποιεί, μας κινητοποιεί, αλλά βγάζει το ένστικτο της δράσης ως μέσον επιβίωσης, με κίνδυνο να δράσουμε απερίσκεπτα, ακολουθώντας τις δονήσεις της ψυχής. Η δράση είναι ατομοκεντρική. Κατά συνέπεια, χρειάζεται να αποφύγουμε την εγωκεντρική συμπεριφορά και την ωφελιμιστική παρόρμηση αυτές τις μέρες.

Η συμβουλή από τον κόσμο των ορυκτών και κρυστάλλων για την Έκλειψη

Η Στέλλα Ηλιάδη, κρυσταλλοθεραπεύτρια, μας ενημερώνει πως μπορούμε να κάνουμε ένα κρυσταλλικό νερό γι’ αυτή την έκλειψη με:

Ένα αυτοκρατορικό τοπάζι

Και ένα Διαμάντι Χέρκιμερ.

Ο συνδυασμός τους θα βοηθήσει να μη χαθεί (εκλείψει) το εσωτερικό φως, λόγω της ιδιαίτερης δυναμικής του φαινομένου, και θα συγκρατήσουμε το μεγαλείο, την αγάπη, την προσφορά, την γενναιοδωρία της Πανσελήνου στον Λέοντα.

Μπορούμε να το ετοιμάσουμε το πρωί και να πιούμε ένα φλυτζάνι κρυσταλλικό νερό, το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Με τον τρόπο αυτό, θα γίνουμε εμείς ένα φως, σε μία ημέρα όπου σκοτεινιάζει το φως της ψυχής, φέρνοντας την δύναμη της αιώνιας λιακάδας του πνεύματος!

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019

Κριός (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Θετική είναι η έκλειψη για το ζώδιό σας, αφού εναρμονίζεται η φωτιά σας και υπάρχει έμφαση στο στοιχείο αυτό. Φέρνει αρκετές ιδέες στο προσκήνιο, δημιουργική διάθεση και μπορείτε να ξεκινήσετε ένα έργο, αναδεικνύοντας τα ταλέντα σας και τις προτάσεις που σας ενδιαφέρουν. Οι ιδέες σας θα αγγίξουν φίλους ή ανθρώπους που συμμερίζονται το έργο σας. Θα ακουστούν και μπορούν να σας προσφέρουν ικανοποίηση.

Σε προσωπικό επίπεδο, ξεκαθαρίζει πλέον το τοπίο εκείνων που για σας ξεχωρίζουν στην καρδιά σας. Η αγάπη γίνεται χαρά και απόλαυση, φωτίζει τη ζωή σας. Διαφορετικά, αν δεν σας προσφέρει λάμψη, θα αποφασίσετε να διακόψετε με ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Ενώ πρέπει να προγραμματίσετε τους στόχους σας για μία σοβαρή τροπή στη σχέση ή μία αξιόλογη συνεργασία.

Ασχοληθείτε με όσους έχουν πλέον αποδείξει πως αξίζουν την αγάπη σας και προσφέρετε τον καλύτερο εαυτό σας, προσπαθώντας να καλλιεργήσετε όμορφες προσωπικές σχέσεις. Αλλά και απομακρύνοντας όσους δεν έχουν θέση στη ζωή σας πλέον και σας επιβαρύνουν ψυχολογικά, συναισθηματικά ή υλικά.

Ταύρος (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Σε μία τεταμένη ατμόσφαιρα για σας έρχεται η πρώτη έκλειψη Σελήνης. Κι αυτό γιατί θα είναι σημαντικό να μην χάσετε την ψυχραιμία σας.

Προκλήσεις παρουσιάζονται κυρίως μέσα από τον κοινωνικό σας χώρο.

Ωστόσο, αν δεν επιτρέψετε στον εγωισμό να παρεμβληθεί σε όλη αυτή την ατμόσφαιρα, θα μπορέσετε να ξεκαθαρίσετε συναισθήματα και προθέσεις των ανταγωνιστών ή των γνωριμιών σας. Φωτίζεται η βάση σε κάθε σημαντικό θέμα της ζωής σας και έχει σημασία να γνωρίζετε πώς θα εδραιώσετε την θέση σας. Η ζωή σας έχει νόημα όταν είναι ξεκάθαρος ο στόχος και διατηρείτε την φλόγα της δημιουργίας σταθερά. Η αγάπη των οικείων σας, είναι μεγάλο δώρο.

Με τον παρορμητικό σταυρό να δονεί τις εσωτερικές σας ανάγκες, είναι απαραίτητο να λειτουργήσετε άμεσα, δυναμικά και αποφασιστικά. Αυτό δεν είναι το καλύτερο για σας, αν και ο Πλούτωνας με τον Κρόνο, σας στηρίζουν, με την ανάγκη αλλαγής στην οπτική σας.

Μην ξεχνάτε πως η Αφροδίτη, κυβερνήτης σας, είναι στον αισιόδοξο Τοξότη με τον Δία και θετική γωνία προς τον Άρη. Κατά συνέπεια, η ανάγκη της απελευθέρωσης, αναδύεται από τα βάθη της ψυχής σας. Χρειάζεται τόλμη για να την εκφράσετε. Επίσης, δέχεστε θετικές επιρροές από τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα. Ευχάριστες και ρομαντικές γνωριμίες συμβαίνουν στον κοινωνικό σας περίγυρο, αρκεί να είστε περισσότερο εξωστρεφείς.

Δίδυμοι (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Θα λέγαμε πως η έκλειψη στον Λέοντα είναι για σας ευεργετική, δίχως να αφήσετε όμως τις επιφυλάξεις, καθώς προκαλεί έξαρση συναισθημάτων. Κι αυτό γιατί σχηματίζει με το ζώδιό σας θετική γωνία.

Από την άλλη πλευρά δέχεστε την θετική επίδραση του Ήλιου σε ιδέες, οραματισμούς και γνώση. Επιπρόσθετα, ο κυβερνήτης σας Ερμής είναι στον Αιγόκερω, εστιάζοντας στην ουσία των στόχων σας, αλλά σύντομα θα περάσει στον Υδροχόο, ζώδιο έξαρσής του και συμβατό με τους Διδύμους.

Είναι η κατάλληλη περίοδος να προχωρήσετε, στηρίζοντας τις ιδέες, τις πεποιθήσεις και τις αποφάσεις σας. Έχετε θετική σκέψη, έχετε φωτεινές ιδέες και γνωρίζετε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε να πετύχετε.

Αν είστε σε περίοδο εξετάσεων, ως σπουδαστές, θα μπορέσετε να έχετε σωστή αντίληψη στις μελέτες σας και καλή πρόοδο.

Αν πάλι θέλετε να βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας, θα έχετε νέες ιδέες και μπορεί μία αποκάλυψη να σας βοηθήσει ουσιαστικά. Θα έχετε γόνιμες συζητήσεις με τον κοντινό σας περίγυρο.

Στην κοινωνική σας ζωή, είστε αγαπητοί, και κατά πάσα πιθανότητα ιδιαίτερα ερωτικοί!

Η φωτιά του Λέοντα στον χάρτη της έκλειψης, είναι για σας το κίνητρο να αναπτύξετε το έργο σας και να κερδίσετε εντυπώσεις!

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;