Blue Monday 2019: Όσα δεν ήξερες για την πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου!
Η Blue Monday ήρθε και νιώθεις κάπως μελαγχολικός!

Σήμερα νιώθεις λίγο κάπως. Κάπως πεσμένος, χωρίς πολύ όρεξη. Το κρεβάτι σου φαίνεται υπέροχο και δεν θέλεις να το αποχωριστείς. Φταίει που είναι Blue Monday 2019.

Σε καταλαβαίνω. Και όχι μόνο εγώ, αλλά και η επιστήμη!

Βλέπεις σήμερα, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου. Για αυτό της έχουν δώσει και το όνομα Blue Monday. Σύμφωνα, πάντα, με την επιστήμη οι άνθρωποι κατακλύζονται από μελαγχολικά συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου.

Πώς ξεκίνησε, όμως, όλο αυτό αναρωτιέσαι!

Ε, όπως τα περισσότερα πράγματα της καθημερινότητας, από μία διαφημιστική εταιρία. Βλέπεις η διαφημιστική εταιρία ετοίμαζε καμπάνια για μία ταξιδιωτική εταιρία της Μεγάλης Βρετανίας και ήθελε σαν σλόγκαν “κλείστε σήμερα τις διακοπές σας και διώξτε τη στενοχώρια”!

Οπότε έπρεπε να ορίσουν μία ημερομηνία ως τη πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου για να έχει και βάση το σλόγκαν. Βάλανε, λοιπόν, επιστήμονες να τους βρουν τη λύση.

O ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, Κλιφ Αρνάλ, ανέλαβε να δώσει επιστημονικό περίβλημα στη θεωρία αυτή. Με ανακοίνωση του το 2005, έδωσε ένα μαθηματικό τύπο για να βρει ποια είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν τη τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου. Συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και την αρχή του νέου έτους.

Ο μαθηματικός τύπος έχει έξι παράγοντες, όπως ο καιρός (W), τα έσοδα (D), τα χρέη (d), ο χρόνος από τα Χριστούγεννα (T), o χρόνος από την αποτυχία υλοποίησης των αποφάσεων για το νέο έτος (Q), τα χαμηλά επίπεδα κινήτρων (Μ) και η ανάγκη για δράση (Na).

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί νιώθεις έτσι σήμερα. Αν θέλεις να το καταλάβεις άρχισε να κάνεις υπολογισμούς με τον τύπο και θα δεις ότι έχει δίκιο!

Δες επίσης: Αυτή η γάτα έχει περισσότερα νεύρα από όλους μας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;