Τα 5 σημάδια ότι παραμένεις σε μια σχέση από ανασφάλεια
Σου αξίζει να συμβιβάζεσαι με κάτι που δε σου προσφέρει ευτυχία;

Το πρώτο διάστημα της σχέσης είναι το πιο όμορφο και ρομαντικό και πολλά υποσχόμενο. Ισχύει, το ζήσαμε και το ξέρουμε καλά.

Ωστόσο, με το πέρασμα του καιρού, ανακύπτουν διάφορα ζητήματα στη σχέση σας, τα οποία είναι μεν αναπόφευκτα, αλλά μπορούν δε να αντιμετωπιστούν, αν είστε και οι δυο σε θέση να το “δουλέψετε”.

Αν, λοιπόν, παρότι προσπαθείτε και ξανά προσπαθείτε για αυτή τη σχέση, παρατηρείς ότι τίποτα δε διορθώνεται και δεν είσαι καθόλου ικανοποιημένη/ος, τότε ίσως παίζει κάτι άλλο: Παραμένεις σε αυτή τη σχέση από καθαρή ανασφάλεια ή φοβάσαι τη μοναξιά μετά το χωρισμό.

Ένα έχουμε να σου πούμε:

Αν κάποιο από τα παρακάτω ισχύει, τότε καλύτερα να λύσεις τώρα το “γόρδιο” δεσμό και να μείνεις μόνη ή μόνος, παρά να συντηρείς με τα χίλια ζόρια μια σχέση που σε ζορίζει!

1. Δεν υπάρχει κανενός είδους εμπιστοσύνη μεταξύ σας, αλλά εξακολουθείτε να το αγνοείτε, θεωρώντας πως κάποια στιγμή η εμπιστοσύνη θα αποκατασταθεί από μόνη της. Αν η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι το σοβαρότερο πρόβλημά σας, το να μη χωρίζετε είναι τουλάχιστον κακό για την ψυχολογία και των δυο σας.

2. Τσακώνεστε τόσο συχνά που έχετε φτάσει σε σημείο να θεωρείτε τους τσακωμούς και τις διαφωνίες ως “υγιές” σημάδι. Είπαμε… καλές οι διαφωνίες, αλλά όχι να πλακώνεστε στο ξύλο ή να προσβάλλετε ο ένας τον άλλον. Αυτό δεν είναι υγεία, είναι τοξικότητα!

3. Περιμένετε την “κατάλληλη στιγμή”. Με λίγα λόγια, καθυστερείτε ή αναβάλλετε συνέχεια το χωρισμό, περιμένοντας πως τα πράγματα θα αλλάξουν έτσι μαγικά. Στην πραγματικότητα, όμως, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ “κατάλληλες στιγμές”.

4. Ζηλεύεις τους φίλους ή τις φίλες σου που είναι single. Αν βλέπεις τους κοντινούς σου και σκέφτεσαι “Α, τι ωραία που θα ήταν να ήμουν κι εγώ μόνη-ος”, τότε γιατί δε χωρίζεις; Το να μένεις από ανασφάλεια στη σχέση, μόνο εσένα βλάπτει!

5. Το χειρότερο όλων: Περιμένεις να σε χωρίσει ο άλλος. Περιμένεις να σε αποδεσμεύσει, να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Κακό, πολύ κακό!

Δες επίσης: Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις δίπλα σου ένα χειριστικό άνθρωπο;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1