Oι 3 χειρότεροι τρόποι να χωρίσεις
Νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί μου!

Ο χωρισμός είναι (δυστυχώς) ένα αναπόφευκτο κομμάτι της σχέσης, όχι απαραίτητα όμως, διότι υπάρχουν και σχέσεις που κρατάνε για πάντα. (Όποιος το κατάφερε, ας με πάρει ένα τηλέφωνο!)

Είτε έχει ολοκληρωθεί ο περιβόητος “κύκλος”, τον οποίο ακολουθούν σχεδόν όλα τα πράγματα στη φύση, είτε συνειδητοποιήσατε πια πως δεν μπορείτε να συνυπάρξετε ερωτικά, ο χωρισμός είναι “μονόδρομος”, τουλάχιστον κατά πλειοψηφία.

Όσοι έχουν δοκιμάσει, λοιπόν, το παιχνίδι της ερωτικής συναναστροφής, έχουν σίγουρα εμπειρίες χωρισμών. Άλλοι περισσότερων και άλλοι λιγότερων.

Ποιοι είναι όμως οι μακράν χειρότεροι τρόποι για να χωρίσουν δυο άνθρωποι;

1. Με κλισέ ατάκες (Τύπου πιο κλισέ πεθαίνεις!)

Ένας αρκετά διαδεδομένος τρόπος χωρισμού είναι οι κλασικές ατάκες, τις οποίες μόλις ακούσει ο άλλος ή η άλλη, καταλαβαίνει αμέσως ότι το τέλος της σχέσης πλησιάζει. Τέτοιες μπορεί να είναι οι παρακάτω ατάκες, του τύπου: “Δε μου αξίζεις” – “Δε σου αξίζω”, «Δε φταις εσύ, εγώ φταίω», «Χρειάζομαι λίγο χρόνο για τον εαυτό μου», “Ας κάνουμε ένα διάλειμμα”, “Δεν μπορώ να σου προσφέρω αυτά που θες” – “Σου πρόσφερα τα πάντα, αλλά εσύ τίποτα”.

Συνήθως, μόλις ακουστεί, έστω η πρώτη λέξη, η συνέχεια της συζήτησης είναι προδιαγεγραμμένη: Αντίο, τα λέγαμε, φιλιά στην πατρίδα!

2. Να περιμένεις στωικά να σε χωρίσει ο άλλος (Πόσο παθέτικ;)

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια σχέση “βαλτώνει” όσο δεν πάει, αλλά κανείς από τους δύο δεν προτίθεται να πει το οριστικό “αντίο”. Ενδεχομένως, από συμπόνοια, αγάπη ή φόβο μην πληγώσει τον άλλον! Παρόλα αυτά, το να περιμένεις από τον άλλον να σε χωρίσει ή να φέρεσαι παράλογα, προκειμένου να εξαντλήσεις την υπομονή του για να σε χωρίσει ο ίδιος, είναι λιγάκι θλιβερό. Αν μη τι άλλο, είναι σημάδι παθητικότητας και αδυναμίας να αναλάβεις την ευθύνη και τις συνέπειες μιας σημαντικής επιλογής για τη ζωή σου.

3. Χωρισμός από μήνυμα στο κινητό, από facebook, email και τα συναφή

Τα social media ή το sms είναι το ιδανικό μέσο για να χωρίσει κάποιος που δεν έχει ιδιαίτερο θάρρος και κότσια να αντιμετωπίσει τον άλλον τετ α τετ. Η τεχνολογία, λοιπόν, μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι: Απ’ τη μία, σας έφερε κοντά και συνέβαλλε στη σταθερή επικοινωνία σας, απ’ την άλλη, σας έδωσε τον πιο εύκολο, αλλά επώδυνο τρόπο, να τελειώσετε οριστικά!

Το να στείλεις “χωρίζουμε” ή “θέλω να χωρίσουμε” από μήνυμα είναι από ανώριμο μέχρι εντελώς άτολμο. Ουσιαστικά είναι σα να γκρεμίζεις ότι έφτιαξες με κάποιον, μέσα σε 15 δευτερόλεπτα!

Δες κι αυτό: Κεφάλαιο «Απιστία»: Οι 3 χειρότερες δικαιολογίες που μπορεί να ακούσεις από κάποιον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1