Γιατί γέρνουμε το κεφάλι προς τα δεξιά όταν φιλιόμαστε;
To κάνουμε ΟΛΟΙ!

Το φιλί είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα, όχι μόνο του είδους μας, αλλά και του ζωικού βασιλείου. Το φιλί, και πόσο μάλλον το ερωτικό φιλί, ανεβάζει στα ύψη τη διάθεση, λόγω των ενδορφινών που ξεχειλίζουν, μας εξιτάρει, μας προετοιμάζει για το επίμαχο “μετά”.

Ωστόσο, έχεις αναρωτηθεί ποτέ, γιατί έχουμε την τάση να γέρνουμε το κεφάλι προς τα δεξιά, κάθε φορά που ανταλλάσσουμε ένα ερωτικό φιλί με κάποιον; Σύμφωνα, λοιπόν, με μια επιστημονική έρευνα, δεν είναι ρομαντικός ο λόγος, για τον οποίο συμβαίνει αυτό, αλλά μάλλον γενετικός.

Με βάση το πόρισμα της έρευνας, δεν πρόκειται για τυχαίο φαινόμενο, αλλά αντιθέτως είμαστε από τη φύση μας προγραμματισμένοι να γέρνουμε προς τα δεξιά όταν φιλιόμαστε! Απίστευτο;

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, αποδείχτηκε ότι τα 2/3 των ανθρώπων (περίπου το 72.90%) όσων πήραν την πρωτοβουλία να φιλήσουν και το 75% αυτών που έλαβαν το φιλί, γέρνουν προς τα δεξιά καθώς πλησιάζουν για το φιλί.

Γιατί όμως;

Ο λόγος για αυτήν μας την τάση ή συνήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί δεξιόχειρες στον κόσμο. Ναι, καλά άκουσες!

Οι δεξιόχειρες προτιμούν να φιλούν στρίβοντας το κεφάλι στα δεξιά, με αποτέλεσμα και ο “δέκτης” του φιλιού να ακολουθεί αυτή τη στάση σώματος, ανεξάρτητα του αν είναι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας.

Επιπλέον, οι επιστήμονες αναφέρουν πως υπάρχει άλλος ένας λόγος που δικαιολογεί το ότι γέρνουμε προς τα δεξιά όταν φιλιόμαστε. Σύμφωνα με τους ίδιους: «Η πράξη του φιλιού πιθανόν να καθορίζεται από τον εγκέφαλο που ταξινομεί τα “καθήκοντα” σε διαφορετικά ημισφαίρια, είτε δεξιά ή αριστερά», πράγμα που σημαίνει ότι τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο.

Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ενδέχεται να προβαίνουν ασυνείδητα στην κίνηση αυτή. Το ότι γέρνουμε προς τα δεξιά ίσως είναι αποτέλεσμα της μιμητικής μας συμπεριφοράς, αφού στα περισσότερα φιλιά που βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη, οι ήρωες και ηρωίδες γέρνουν κι εκείνοι προς τη δεξιά πλευρά.

Είμαστε περίπλοκα όντα!

Δες κι αυτό: Υπάρχει το «τέλειο φιλί»;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;