Φοιτητική ζωή: 7 απλοί τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα
Η φοιτητική ζωή είναι σίγουρα ανέμελη, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις ένα τέλος στις σπατάλες;

Δε χωράει αμφιβολία ότι η  φοιτητική ζωή είναι μια από τις πιο ξέγνοιαστες, αλλά και αξέχαστες περιόδους στη ζωή μας, η οποία περικλείει τα πάντα: Παρέες που κάναμε και κρατήσαμε απ’ το Πανεπιστήμιο, ανελέητες έξοδοι, πάρτι σε σπίτια, ταξίδια στο εξωτερικό, ομαδικές εργασίες και παρακολουθήσεις μαθημάτων στις 9 το πρωί.

Όταν είσαι φοιτητής, είναι λες και όλα γύρω σου φωνάζουν “Ζήσε, ζήσε στο φουλ” και είναι όντως μια πολύ έντονη και παραγωγική περίοδος για εσένα.

Ωστόσο, ένα από τα μείζονα ζητήματα της φοιτητικής ζωής, το οποίο νομίζω βρίσκει άπαντες σύμφωνους, είναι η οικονομική διαχείριση. Πώς θα καταφέρουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, έτσι ώστε και να μην ξεμένουμε στο τέλος του μήνα, αλλά και να μπορούμε να κρατάμε κάποιο απόθεμα, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη;

Αν, λοιπόν, κάνεις κι εσύ περιττές σπατάλες τον τελευταίο καιρό και θες κάπως να τις περιορίσεις, ρίξε μια ματιά στους παρακάτω πολύ απλούς τρόπους. Σε κάθε περίπτωση, έχει υπόψιν ότι αν αλλάξεις, έστω στο ελάχιστο, τις συνήθειές σου, θα προστατεύσεις, όχι μόνο την τσέπη σου, αλλά και το περιβάλλον!

Πώς θα εξοικονομήσεις χρήματα, λοιπόν;

1. Ξεκίνα με τα του οίκου σου: Εξοικονόμησε ρεύμα με τον πιο απλό τρόπο. Βγάλε τις συσκευές από την πρίζα και μην αφήνεις πολλά φώτα ανοιχτά όσο είσαι εκτός σπιτιού, προκειμένου να μη σπαταλάς τζάμπα ρεύμα, το οποίο χρεώνεται στο μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό του ρεύματος.

2. Μην αφήνεις τη βρύση ανοιχτή με το νερό να τρέχει άσκοπα όση ώρα πλένεις τα δόντια σου ή πριν το μπάνιο.

3. Αποθήκευσε αποτελεσματικά τα τρόφιμα: Παραδέξου το, πόσες φορές κατέληξαν τα φρούτα ή τα λαχανικά σου στα σκουπίδια, απλά και μόνο επειδή δεν τα συντήρησες με σωστό τρόπο; Το να αποθηκεύουμε σωστά τις τροφές του ψυγείου, είναι σίγουρα αποδοτικό για τη μείωση της σπατάλης.

4. Αν ψάχνεις έναν απλό τρόπο να βγάλεις κάποια έξτρα χρήματα, αλλά, λόγω ακαδημαϊκών υποχρεώσεων, δεν προλαβαίνεις να δουλεύεις παράλληλα, μπορείς να κάνεις το εξής: Ξεχώρισε τα παλιά σου ρούχα, αυτά που δε σου έρχονται και δε φοράς πια και πούλησέ τα. Είτε σε κάποιο μαγαζί second hand, το οποίο θα τα μεταπωλήσει, είτε στο ebay, είτε σε κάποιο παζάρι.

5. Κάνε λίστα για το σούπερ μάρκετ. Το έχουμε κάνει όλοι αυτό το μοιραίο λάθος. Η λίστα θα σε βοηθήσει να μείνεις εντός budget και να αποφύγεις τα περιττά έξοδα.

6. Σημείωνε κάθε μέρα τα ποσά που χαλάς και που τα χαλάς, έτσι ώστε να έχεις εσύ τον έλεγχο της διαχείρισης των χρημάτων σου και να μη βγαίνεις εκτός προυπολογισμού.

7. Κράτα σε έναν κουμπαρά καλά ασφαλισμένο 1 ή 2 ευρώ κάθε μέρα. Το ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί στο τέλος του μήνα θα ανταμείψει την προσπάθειά σου!

Δες κι αυτό: Φοιτητική ζωή: Τα 6 βήματα για την τέλεια επιστημονική εργασία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;